Rijksvoorlichtingsdienst


CIBG lanceert Zorglayar

Het CIBG heeft een app ontwikkeld voor het vinden van zorgverleners. De app - CIBG Zorglayar genaamd - is handig bij een spoedgeval. Maar natuurlijk ook goed bruikbaar als iemand net is verhuisd en een nieuwe huisarts, tandarts of apotheek zoekt. Als een zorgverlener via de app is gevonden, kan deze direct worden gebeld. Ook de snelste route ernaartoe wordt weergegeven.

Hoe werkt de CIBG Zorglayar?
De CIBG Zorglayar is een app voor de mobiele telefoon en is geschikt voor iPhones of mobiele telefoons met Android als besturingssysteem. De Zorglayar is een zogenoemde argumented reality browser, die gebruik maakt van de camera van de mobiele telefoon. Op het telefoonscherm worden beelden getoond die de camera maakt van de omgeving. Daar wordt informatie overheen geprojecteerd.

Downloaden
De CIBG Zorglayar is beschikbaar via de app Layar. Layar is met een iPhone te downloaden via de Appstore of met een Android telefoon via Android Market.

Over het CIBG

Het CIBG is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het CIBG beheert onder andere het BIG- en Donorregister, geeft UZI-passen uit (een elektronisch paspoort voor de zorg), zorgt voor het gebruik van BSN in de zorg, ondersteunt toetsingscommissies voor euthanasie, berekent de prijzen van geneesmiddelen en geeft tal van vergunningen uit.


-0-0-0-