Gemeente Spijkenisse


Nieuw diepriool onder Noordkade op tijd klaar

16 december 2010

Riolering Noordkade

De nieuwe rioolaansluiting waarmee het vuile water uit het centrumgebied wordt afgevoerd, is naar verwachting volgende week klaar.

Daarna wordt de plek aan de Noordkade waar nu nog volop wordt gegraven opnieuw van bestrating voorzien.

De werkzaamheden worden volgens planning op donderdag 23 december 2010 afgerond. Op vrijdag 24 december 2010 wordt de Noordkade tussen het Noordeinde en de Westkade voor verkeer vrijgegeven.

De bestrating op de kruising Noordkade / Westkade bestaat tijdelijk uit grote betonnen platen. Dit vanwege de verwachte weersomstandigheden en omdat op diezelfde plek in 2011 een brug over de haven wordt aangelegd. Dan haven i9s dan verlengd tot aan molen Nooit Gedacht.

Niet gemakkelijk
Een makkelijke klus was het niet. In een klein gebied moest tot op grote diepte worden gegraven om de grote rioolbuizen op hun plaats te brengen. Deze buizen steunen op houten palen om verzakking te voorkomen. Vorst en smeltend water maakten van de werkplek een ijsbaan of een modderpoel. Dat maakte het werk om de buizen precies in elkaar te passen erg ingewikkeld.

Ondanks dat is het werk, na wat tegenslag bij de start, voorspoedig verlopen. De nieuwe riolering in dit gebied kan nu naar verwachting weer minstens 50 jaar lang goed functioneren.