Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Eerste paal 'De Nieuwe Floris' een feit

Wethouder Mijdam en de aannemer toasten op de start van de bouw van 'De Nieuwe Floris'

16 december 2010 - Het nieuwbouwproject 'De Nieuwe Floris' bij de Van Barbansonstraat wordt uitgevoerd door Stichting WoonInvest en projectontwikkelaar Schouten de Jong. Het project sluit aan bij de gemeentelijke WOONVisie. Hierin staat dat de gemeente streeft naar een gevarieerd, betaalbaar woningaanbod. (meer
eengezinswoningen). Wethouder Heleen Mijdam (ruimtelijke ordening) was aanwezig bij de start van de bouw.

Parkeren en plein
De nieuwe woningen krijgen ondergrondse parkeerplaatsen. Daarnaast worden er 20 extra parkeerplaatsen gemaakt die omwonenden kunnen huren. Na afloop van de nieuwbouw start de gemeente met de herinrichting van het plein. De openbare ruimte krijgt hiermee meer kwaliteit.

Werkzaamheden
Deze week is de sloper gestart met het slopen van de begane grondvloeren en kelders van de woningen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Ook worden verschillende leidingen in de Graaf Florisstraat afgekoppeld.
In het nieuwe jaar begint de grondwerker met het graven van de bouwput. Eind februari start de aannemer met het werk in de bouwkuip, daarna wordt gewerkt aan de vloer van de stallinggarage. Aansluitend aan de werkzaamheden aan de Graaf Florisstraat (37 koopwoningen) volgen de werkzaamheden aan de Van Barbansonstraat (28 huurwoningen). De oplevering van de woningen is naar verwachting medio/eind 2012. Wanneer de bouw klaar is, wordt ook het Graaf Florisplein opnieuw ingericht.