FloraHolland


FloraHolland Naaldwijk vervolgt uitrol beeldveilen op klok 3 en 5

NAALDWIJK (16 december 2010) - FloraHolland Naaldwijk heeft besloten Roos (klok 3) en Orchidee (klok 5) definitief te gaan beeldveilen. Na overleg met én een positief advies van de klankbordgroep Roos (klok 3) en de klankbordgroep Orchidee (klok 5) start op maandag 10 januari 2011 beeldveilen Roos en op maandag 17 januari 2011 beeldveilen Orchidee. Volgens beide klankbordgroepen is aan de randvoorwaarden om te starten met beeldveilen voldaan. Bij de start heeft minimaal 70 % van de partijen een representatieve kwekerfoto en is de gemiddelde BI hoger dan 95 %.

Aanvoerders waarvan de individuele BI lager is dan 95% en/of waarbij geen kwekerfoto aanwezig is, krijgen tot uiterlijk 1 juli 2011 de gelegenheid om aan de eisen te voldoen.
Om de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie verder te verbeteren wordt het principe van `Uitgekeurd' toegepast. Dit betekent dat partijen die door de Kwaliteitsdienst zijn gecorrigeerd op sorteringcode S1 en S2 en/of waarbij een keurcode wordt geschreven in de veilgroepen `Roos Uitgekeurd' op klok 8 of `Orchidee Uitgekeurd' worden gezet. Met de start van beeldveilen op beide klokken worden de aanpassingen in het veilschema doorgevoerd. Deze zijn terug te vinden op www.myfloraholland.com.

Klik hier voor de brieven die gestuurd zijn naar de kwekers en kopers:
- Aanvoerders Roos

- Aanvoerders Orchidee

- Kopers