Gemeente Eemsmond


Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Groningen

Op het consultatiebureau vragen kunnen stellen over de opvoeding van je puber? Bij het inloopspreekuur maatschappelijk werk advies vragen over de echtscheiding van je ouders of het eetgedrag van je tweejarige? Vanaf 16 december kan dat.

De bestaande organisaties in de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum - zoals het consultatiebureau en de spreekuren maatschappelijk werk - vormen vanaf vandaag samen het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Groningen (CJG). Bij het CJG kun je voortaan terecht met al je vragen over groei, ontwikkeling, gezondheid, opvoeding en gedrag.

In het CJG werken de GGD, het algemeen maatschappelijk werk en het jongerenwerk nauw samen met andere hulpverlenende instellingen die ondersteuning en zorg bieden.

Voor wie is het CJG?

Ouders, kinderen en jongeren kunnen terecht bij het CJG.

Met welke vragen kun je terecht bij het CJG?

Dat kunnen alle vragen zijn, die gaan over opgroeien, ontwikkeling, gezondheid, opvoeding en gedrag. Denk aan vragen over het gewicht van je kind, het omgaan met een opstandige puber, bedplassen, kinderen en echtscheiding, maar ook over omgaan met vrienden, pesten, seksualiteit, alcohol en drugs of problemen thuis.

Niet alle vragen kunnen medewerkers van het CJG direct beantwoorden. Soms is daar een andere deskundige voor nodig. De medewerkers van het CJG helpen je dan met het vinden van de juiste deskundige.

Waar vind je het CJG?

Het CJG is in Bedum gehuisvest in één pand. In De Marne, Eemsmond en Winsum is het CJG ondergebracht bij bestaande organisaties als het consultatiebureau en de spreekuren maatschappelijk werk.

Het consultatiebureau houdt de volgende inloopspreekuren:


- Uithuizen Schoolstraat 39: maandag van 12.30 tot 13.00 uur


- Roodeschool Hooilandseweg 18 (Steunstee): dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur

Het maatschappelijk werk houdt de volgende inloopspreekuren:


- Uithuizen Hoofdstraat-West 1 (gemeentehuis): maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur


- Warffum Oosterstraat 12 (Gezondheidscentrum): dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur
In verband met de feestdagen vervallen de spreekuren in Warffum op dinsdag 21 en 28 december.

Op werkdagen kun je tussen 8.00 en 20.00 uur je vraag ook telefonisch stellen via (050) 36 74 991. De medewerker die achter de telefoon zit, is een professional die zo veel mogelijk vragen direct zelf beantwoordt. Lukt dit niet, dan kan hij/zij een afspraak inplannen met een andere specialist.

Website

Meer informatie is te vinden op www.cjgnoordgroningen.nl.