Gemeente Barneveld


Barneveld past gladheidsbestrijding aan vanwege beperkte zoutlevering

De gemeente Barneveld is genoodzaakt om de gladheidsbestrijding aan te passen vanwege een beperkte zoutlevering. Verschillende zoutleveranciers hebben aangegeven, dat als de weersomstandigheden niet veranderen tot en met 31 december 2010 alleen de bestaande voorraad onder de wegbeheerders wordt verdeeld. De komende weken wordt de bestaande zoutvoorraad niet aangevuld.

De gemeente Barneveld heeft besloten om vanwege de beperkte zoutlevering de gladheidsbestrijding aan te passen. Op dit moment beschikt de gemeente nog over voldoende strooizout, maar omdat deze voorraad de komende weken niet wordt aangevuld, is het verstandig om het strooiregime aan te passen. Dat heeft tot gevolg, dat in ieder geval tot en met 2 januari 2011 de 2^e strooironde niet wordt uitgevoerd. Dat betekent, dat de gladheid in woonwijken en op buitenwegen (voor zover deze niet in de 1^e strooironde worden meegenomen) tot dat moment niet wordt bestreden.

Wat betekent dat?
De gemeente Barneveld betreurt het, dat de zoutleveranciers de komende weken geen zout meer leveren, waardoor de gemeente het gladheidsbestrijdingsplan niet optimaal kan uitvoeren. Het kan ook leiden tot onveilige situaties in woonwijken en op buitenwegen. De gemeente Barneveld roept inwoners op om te helpen de gladheids te bestrijden. Hieronder staat een aantal handige tips:
* Veeg regelmatig het voetpad vóór en naar uw woning schoon. Denkt u ook om de hulpbehoevende buren?

* Als het heeft gesneeuwd, veeg dan eerst de sneeuw weg en strooi dán pas zout. Dat werkt beter en u bent minder snel door uw eigen voorraad heen. Strooizout is te koop bij verschillende bouwmarkten.
* Fietsers kunnen bij glad weer beter gebruik maken van hoofdroutes dan van een route binnendoor. De hoofdfietspaden worden namelijk in de 1^e strooironde meegenomen. De fietsroute is misschien wat langer, maar wel veiliger.

* Stapvoets autorijden vermindert de kans op ongelukken, zowel van uzelf als van anderen.

* Temperaturen net boven nul betekenen niet, dat de straten vriesvrij zijn. De kou blijft langer in de grond aanwezig en dus kan er nog sprake zijn van verraderlijke gladheid. Dat gebeurt met name op klinkerwegen.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl