Academisch ziekenhuis Maastricht

Koffie voor Kanker van start in Maastricht Publicatiedatum: 16-12-2010 Bron: HfL Auteur: SdC Datum: 16-12-2010

Tijdens een ontbijt in Coffeelovers Selexyz Dominicanen te Maastricht is donderdagochtend 16 december 2010 de actie Koffie voor Kanker van start gegaan. Albert Berghof van Blanche Dael Coffeelovers en Paul Rinkens van MVV Maastricht namen de eerste 'koffiepotten' in ontvangst om hiermee geld in te gaan zamelen voor het Kankeronderzoekfonds Limburg.

Koffiemoment Koffie voor Kanker roept alle Limburgers op om een van de dagelijkse koffiemomenten om te dopen tot een gelegenheid iets samen te doen voor het goede doel. De eerste actie wordt mogelijk gemaakt door Blanche Dael Coffeelovers, die in al haar vestigingen tot en met het einde van januari geld inzamelt. Albert Berghof is duidelijk in zijn motivatie om aan Koffie voor Kanker mee te doen. 'Coffeelovers steunt het initiatief Koffie voor Kanker omdat wij geloven in de positieve kracht van het koffiemoment. En dit moment willen we graag inzetten in de strijd tegen kanker.

MVV Voetbalclub MVV Maastricht nam gelijk het stokje over door tijdens de wedstrijd MVV Maastricht- FC Zwolle a.s. vrijdag de Koffie voor Kankeractie in het stadion te starten. MVV Maastricht beseft dat voor velen binnen en buiten de MVV Maastricht familie, kanker een thema is met een enorme persoonlijke en maatschappelijke impact. De club kan en wil hieraan graag een bijdrage leveren door het belang van kankeronderzoek in deze regio onder de aandacht te brengen, maar ook door tijdens de wedstrijd MVV-FC Zwolle van a.s. vrijdag in zowel het businesshome en bij de horecapunten de Koffiepotten voor Kanker te plaatsen en sponsors en toeschouwers uit te nodigen een financiële bijdrage te doen. MVV Maastricht is overtuigd van het belang van de activiteiten van Health Foundation Limburg (HFL), waar het Kankeronderzoekfonds Limburg deel van uitmaakt voor de kennisontwikkeling op het gebied van kanker in de regio. Voorzitter Paul Rinkens van MVV Maastricht heeft daarom het bestuur van HFL uitgenodigd om met samen met de drie andere Limburgse BVO's in overleg te gaan over de manier waarop het Limburgs betaald voetbal de activiteiten van de Health Foundation Limburg nog beter kan ondersteunen.

Kankeronderzoekfonds Limburg In de komende maanden hoopt het Kankeronderzoekfonds Limburg op meer Koffie voor Kanker acties. Zowel binnen bedrijven als bij clubs en verenigingen of bij mensen thuis. Uiteindelijk wordt er zo met alle acties tezamen toegewerkt naar de 1e Limburgse Koffiedag op donderdag 3 november 2011. De actie volgen en aanmelden voor een eigen Koffie voor Kanker activiteit kan via de website www.koffievoorkanker.nl

Het Kankeronderzoekfonds Limburg is een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en Health Foundation Limburg, het fondsenwervend bureau van het Maastricht UMC+. Het fonds heeft als doelstelling om meer geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar kanker dat in Limburg wordt uitgevoerd. Met als uiteindelijk resultaat betere behandeling en zorg voor kankerpatiënten in onze regio. Zie www.hfl.nl

Albert Berghof (l), Coffeelovers en Paul Rinkens (r), MVV Maastricht ontvingen uit handen van dr. Gerard Bos, internist-hematoloog Maastricht UMC+ de speciale koffie-spaar-pot van Koffie voor Kanker.