Watersportverbond - KNWV

Yngling-plannen voor het seizoen 2011- 2012

donderdag 16 december 2010

Zaterdag 11 december heeft Jeugdzeilplan haar plannen voor 2011 en 2012 officieel bekend gemaakt. Stichtingvoorzitter Arjen de Jong maakte ondermeer bekend dat de Stichting en de Yngling Club Holland maar liefst 20 teams gaan helpen om met een eigen boot het WK in Sydney te varen.

Het plan bestaat uit 4 delen:

1. De BMW Stichting Nationaal Jeugdzeilplan, lid van het
Watersportverbond, gaat twintig Nederlandse teams in staat stellen met hun Yngling naar het WK in Sydney te gaan. Boottransport en het verblijf in Australië wordt voor de teams verzorgd. Zelfs voor de vlucht wordt een sponsor gezocht!


2. Om in aanmerking te komen voor één van deze plaatsen kunnen de teams zich middels een uitgebreide selectie serie kwalificeren.

WK 2011
Het WK 2011 kent een beperkte deelname: naar verwachting mogen 12 teams naar Oostenrijk. De YCH zal nog onderzoeken of extra plaatsen of wildcards mogelijk zijn, dat zal uiterlijk eind januari bekend zijn. De drie selectieevenementen zijn al vastgelegd:

23-25 april Paas evenement Reeuwijk
21-22 mei Klasse Evenement Lelystad
10-13 juni North Sea Regatta

WK2012
Het WK 2012 kent geen selecties, maar voor de boottransport
kostenbijdrage door de Stichting wordt wel een selectiereglement opgesteld. Uitgangspunten: motivatie, deelname, prestatie. Alle Nederlandse YCH leden komen in aanmerking voor deze bijdrage, niet alleen de Stichting zeilers!

Van de ongeveer 13 selectie evenementen zal een team een minimaal aantal wedstrijden, waarschijnlijk zes, mee moeten doen. Hoe beter de resultaten, hoe meer punten. Maar vooral: hoe meer evenementen, hoe meer punten. Hierdoor kunnen zowel gemotiveerde en getalenteerde zeilers in aanmerking komen voor de kostenbijdrage.


3. De BMW Stichting Nationaal Jeugdzeilplan stelt 23 top Ynglings beschikbaar aan verenigingen en individuele teams om tegen zeer lage kosten op het hoogste niveau mee te kunnen zeilen. Hiervan zijn nog enkele boten beschikbaar voor de eventuele belangstellende nieuwe teams.


4. Om het niveau te verhogen en teamspirit te stimuleren organiseert de Stichting samen met de Yngling Club Holland tien trainingsweekenden, in samenwerking met Team Heiner in Lelystad. Professionele trainers, faciliteiten, gezamenlijk eten en slaapgelegenheid worden allemaal tegen een kleine vergoeding aan de zeilers aangeboden.

Veel jonge en nieuwe zeilers hebben zich al aangemeld. Met name op de jeugd die de éénmans boten als Splash/ Flash ontgroeid zijn blijkt de Yngling met haar veelzijdig karakter een grote aantrekkingskracht uit te oefenen. Voor velen van hen breekt een nieuwe levensfase aan: studeren, uit huis, op eigen benen staan. Een team boot als de Yngling met veel aantrekkelijke (inter-)nationale wedstrijden en een hoog niveau past daar uitstekend bij. De BMW Stichting Nationaal
Jeugdzeilplan maakt het ook nog eens betaalbaar.