Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN CARJACKING DOOR EEN NEPAGENT

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 16-12-2010 08:01

ROTTERDAM-SPANGEN - De recherche van het district Rotterdam-West doet een oproep om in contact te komen met mensen die meer weten over de autodiefstal met geweld op maandag 4 oktober jl. op de Aagje Dekenstraat. Op verschillende locaties in de wijk Spangen en Overschie worden in de komende dagen flyers uitgedeeld en posters opgehangen in de hoop dat getuigen zich bij de politie zullen melden.

Op maandag 4 oktober 2010 rond 07.50 uur renden drie mannen de Aagje Dekenstraat in. Eén van de mannen deed zich voor als politieagent en droeg ook kleding die daarop leek. Hij sommeerde een bewoner zijn auto af te staan in verband met een incident waar hij en de twee andere mannen naartoe moesten. Deze twee anderen droegen donkere kleding, waardoor zij eruit zagen als leden van een Arrestatieteam.

Omdat de bewoner het niet vertrouwde en aarzelde, werd hij mishandeld. De autosleutels werden afgepakt en één van de mannen reed met de auto weg. Daar zaten op dat moment nog de vrouw van de bewoner met haar 2 kleine kinderen in. Zij wisten even verderop in de straat te ontsnappen en diezelfde nacht werd de auto uitgebrand teruggevonden in de Schansweg in Overschie.

Woningoverval
Getuigen hebben bij de politie gemeld dat er diezelfde ochtend voorafgaand aan de diefstal van de auto een overval had plaatsgevonden op een woning aan de Mathenesserstraat. Volgens de getuigen was hier een groep van 3 tot 6 mannen bij betrokken. Ook hier is aangegeven dat de mannen in politiegelijkende uniformen gekleed waren. De politie vermoedt dat de woningoverval in het criminele circuit heeft plaatsgevonden.

Signalement verdachten

- Groep van 3 tot 6 mannen,

- 1 persoon droeg een politiegelijkend uniform
- De overige mannen droegen donkere kleding waardoor zij leken op leden van een Arrestatieteam

- Blanke/ licht getinte mannen

De politie heeft de volgende vragen:

-Heeft u informatie over de autodieftal met geweld op de Aagje Dekenstraat?

-Heeft u informatie over de woningoverval aan de Mathenesserstraat?
-Weet u wie de daders zijn?

-Heeft u maandagochtend 4 oktober mannen in politiegelijkende uni-formen in de wijk Spangen gezien?

-Heeft u maandag 4 oktober de gestolen Chrysler Voyager gezien?
-Heeft u in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober iets gezien van het in brand steken van de Chrysler Voyager in Overschie?

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 21 december aanstaande, vanaf 21.15 uur op Nederland 1, uitgebreid aandacht aan de zaak.