Gemeente Bergen op Zoom


Stichting voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen matcht vraag en aanbod

`Samen voor Bergen op Zoom'. Dat is de naam van een nieuwe stichting die begin januari 2011 het leven ziet in het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

De gemeente Bergen op Zoom en het bedrijfsleven richten deze stichting op om vraag en aanbod bij bedrijven, instellingen en verenigingen bij elkaar te brengen.

Beursvloer

De gemeente heeft tijdens de vorige collegeperiode drie keer een Beursvloer georganiseerd. Tijdens dit evenement konden bedrijven en verenigingen vraag en aanbod op maatschappelijk gebied op elkaar afstemmen. Zo staken bijvoorbeeld mensen die in een re-integratietraject zaten de handen uit de mouwen voor het goede doel of werden door bedrijven materialen of diensten geleverd in ruil voor een tegenprestatie van de vragende partij. De Beursvloer was een succes: in totaal werden er zo'n 240 matches gesloten.

Hele jaar door

Om deze vorm van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen niet te beperken tot één Beursvloer per jaar, wil de stichting Samen voor Bergen op Zoom het hele jaar door op deze manier actief zijn. Zeven bedrijven hebben inmiddels toegezegd deel te nemen, met nog een aantal anderen wordt gesproken. Twee parttime intermediairs gaan straks aan de slag om het aantal aanbieders en vragers uit te breiden en deze aan elkaar te koppelen.