Gemeente Sneek


voor wethouders

Koninklijke onderscheiding voor wethouders

Burgemeester drs. Hayo Apotheker reikte op woensdag 15 december tijdens de afscheidsbijeenkomst van het college van B&W van de gemeente Sneek een Koninklijke onderscheiding uit aan de wethouders Hans van den Broek en Tom Metz. Beiden zijn bij Koninklijk besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van den Broek en Metz nemen bij de gemeentelijke herindeling met ingang van januari 2011 afscheid als wethouder.

(GSMB2%20klein.jpg)

Hans van den Broek (1951) is vanaf 1998 wethouder van de gemeente Sneek. Aanvankelijk behoren financiën en cultuur tot zijn portefeuille. Sinds 2006 bekleedt hij de portefeuilles ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, monumentenzorg en archeologie, cultuur en vergunningverlening. Van den Broek is projectwethouder van het Cultureel Kwartier Sneek, waaronder de nieuwe huisvesting van poppodium Het Bolwerk, Theater Sneek en het Centrum voor de Kunsten vallen. Andere projecten van hem zijn Waterstad en het (regionale) Archief. Bij de komst in 2003 en het vertrek begin 2010 van de voormalige burgemeester van Sneek heeft Van den Broek als 1^e locoburgemeester enige tijd de honneurs waargenomen. Voorafgaand aan zijn wethouderschap was Van den Broek vijf jaar raadslid voor de Partij van de Arbeid.

Tom Metz (1947) is vanaf 2002 wethouder van de gemeente Sneek. Tot zijn portefeuille behoren toerisme, sport en recreatie, stadspromotie, economische zaken, de A7-zone, grondzaken, vastgoed, verkeer en vervoer. Hij is projectwethouder van de projecten A7, Binnenstad, Zicht op de Meer en Deregulering. Onder zijn leiding werd een plan gemaakt voor de kwaliteitsverbetering van de omgeving van de Snitsermar. Hij heeft zich bijzonder ingezet in het belang van de watersport, de uitbreiding van de ligplaatscapaciteit op het Starteiland, de verbetering van de sanitaire voorzieningen, de realisatie van een zeilcentrum en een structurele oplossing voor de Sneekweekcamping. Een ander project was de verbetering van de A7. Dit project wordt in december 2010 afgerond. Automobilisten kunnen de Stadsrondweg-Zuid kruisingsvrij passeren door de aanleg van een aquaduct, een ovatonde en twee bijzondere houten bruggen. Metz was van 1994 tot 2002 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Sneek.