Nominaties verkiezing Fiets en E-Bike van het Jaar 2011 bekend

16/12/2010 13:36

Rai Vereniging

In het weekeinde van vrijdag 10 t/m zondag 13 december jl. heeft de vakjury van de jaarlijkse verkiezing 'Fiets van het Jaar' zich intensief bezig gehouden met het beoordelen van in totaal 44 fietsen waarvan 21 E-Bikes.

Voor de verkiezing van de 'Fiets van het Jaar 2011' zijn door de vakjury vier fietsen genomineerd:

Gazelle Eclipse (Citybike)

Gazelle Luzern Excellent (Citybike)

Giant Rico CS (Citybike)

Trek Dublin (Citybike)

Voor de verkiezing van de E-Bike van het Jaar 2011 (een novum dit jaar) zijn door de vakjury de volgende vier E-Bikes genomineerd:

Batavus E-BUB (Citybike)

Gazelle Orange Pure Innergy (Citybike)

Sparta XTS (Citybike)

Trek T500SL+ (Citybike)

De jury was aangenaam verrast door het gevarieerde aanbod fietsen en E-Bikes dat in de categorie moderne stadsfiets volgend jaar voor de consument beschikbaar komt. Opvallend hierbij is dat voor een gevarieerde doelgroep, van de jeugdige scholier tot en met de sportieve toerfietser, nu een passende E-Bike beschikbaar is. Hiermee wordt het bewijs geleverd dat de huidige moderne stadsfiets in beide categorieën fietsen voor vele doeleinden optimaal inzetbaar is. Naast de rij-eigenschappen en comfort van de fiets wordt in deze verkiezing vooral ook gekeken naar innovatie en design.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.

De winnaars van het predikaat 'Fiets van het Jaar 2011' en 'E-Bike van het Jaar 2011' worden bekend gemaakt op maandag 24 januari 2011 tijdens de persbijeenkomst van de vakbeurs FietsVAK 2011 die plaatsvindt in het Autotron in Rosmalen.

De verkiezing van de 'Fiets van het Jaar' wordt door RAI Vereniging voor de 24e keer georganiseerd. De verkiezing van de 'E-Bike van het Jaar' vindt voor het eerst plaats.

http://www.raivereniging.nl