Politie Groningen

Politie lost overval op cafetaria op

Slachtoffer ook verdachte

Stadskanaal , 16-12-2010 o Met de aanhouding van drie mannen (23, 30 en 32 jaar) uit Stadskanaal en Emmen heeft de politie de gewapende overval op een cafetaria in Stadskanaal opgelost.

Overval

Woensdagavond 10 november 2010 overvielen twee mannen even voor sluitingstijd een cafetaria aan de Korte Hemenweg in Stadskanaal. Een 32-jarig personeelslid werd door de overvallers met geweld op de grond geduwd en bedreigd met een wapen. Hierop eisten de overvallers geld. De overvallers gingen er met geldbedrag vandoor.

Onderzoek

De politie kwam de 23- en 30-jarige overvallers op het spoor na een gedegen rechercheonderzoek. Het duo kon begin december worden aangehouden. Op grond van zijn eigen verklaring werd ook het 32-jarige personeelslid aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval.

Motief

De verdachten gaven tijdens verhoor aan dat geldgebrek het belangrijkste motief was voor de overval. De 23- en 30-jarige verdachten zijn al eerder met politie en justitie in aanraking geweest.

Beslissing

Beide overvallers zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast. Ook het 32-jarige personeelslid werd voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is in afwachting van de behandeling van de strafzaak in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak. De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. Het dossier wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd, zodra het politieonderzoek is afgerond.