Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 16-12-2010

Drie verdachten overval gearresteerd na tip

TILBURG: De politie heeft gisteravond en vannacht na een overval op een woning aan de Lavendelweg, mede dankzij een tip drie Tilburgse jongens (15,16 en 17 jaar) gearresteerd. Zij worden verdacht van deze overval.

De politie kreeg omstreeks 21.45 uur een melding dat een bewoner aan de Lavendelweg door onbekende mannen was mishandeld. Ter plaatse bleek dat het ging om een overval.

Op moment dat de bewoner de deur opende, stormden er twee knapen de woning in. Beiden jongens hadden wapens bij zich. Op enig moment kwam de echtgenote op het lawaai af, waarna een vechtpartij ontstond. Hierbij raakte de bewoner gewond. Hierna gingen de daders er vandoor. Hun vlucht werd echter waargenomen. Er werd gezien dat de daders naar een flatwoning in de omgeving gevlucht waren. De politie heeft in deze woning, omstreeks 23.00 uur een 15 jarige jongen aangehouden. Verder onderzoek leidde vannacht elders in Tilburg tot nog twee aanhoudingen, van Tilburgse jongens van 16 en 17 jaar. Zij zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Verdachte van straatroof meldt zich na uitzending Bureau Brabant

TILBURG - Een 22-jarige Tilburger heeft zich woensdagmiddag op het politiebureau aan de Stationsstraat gemeld. Hij wordt gezien als één van de verdachten die op 7 november een 35-jarige Tilburger op straat in elkaar sloeg en zijn horloge afhandig maakte. De verdachte vertelde de agenten dat mensen in zijn omgeving hem geattendeerd hadden dat ze hem op bewakingsbeelden bij Bureau Brabant hadden gezien. Het
opsporingsprogramma van Omroep Brabant besteedde afgelopen maandagavond aandacht aan de mishandeling en beroving van de 35-jarige Tilburger. De 22-jarige Tilburger is in verzekering gesteld . Zijn betrokkenheid bij deze zaak wordt nader onderzocht.

De straatroof zat afgelopen maandag en dinsdag in de uitzending van Bureau Brabant. In deze uitzending werden camerabeelden getoond waarop te zien was hoe een 35-jarige Tilburger zonder enige aanleiding door meerdere daders op straat in elkaar werd geslagen. Zij haalden, toen het slachtoffer zich niet meer verzette, zijn horloge van zijn pols en lieten hem op de Koopvaardijstraat achter. Het slachtoffer werd later door omstanders gevonden en naar het ziekenhuis gebracht.

Politie onderzoekt brand in flatwoning

TILBURG: De politie onderzoekt een brand die vanochtend woedde in een flatwoning aan de Perosistraat. De flat brandde uit. Er raakte geen bewoners gewond. Wel ademden drie agenten rook in bij het evacueren van bewoners.

De politie kreeg donderdag rond 06.15 uur melding van lawaai in een woning aan de Perosistraat. Bij arriveren van de politie zagen de agenten dat er een uitslaande brand woedde in de woning. Direct werden de bewoners van de flat ernaast uit hun woning gehaald door de agenten. Drie politiemedewerkers ademden hierbij rook in en zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Twee verdiepingen van de flat zijn ontruimd. Het gaat naar schattig om 100 mensen. Zij zijn door de gemeente Tilburg opgevangen in buurtcentrum de IJpelaar. In eerste instantie was niet duidelijk of er nog mensen in de brandende flat waren. Later bleek dat de woning niet bewoond werd en er op het moment van de brand niemand meer in de woning aanwezig was.

De brandweer bestreed de brand met twee tanksautospuiten. Om 07.10 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Korte tijd later was het vuur geheel gedoofd. De flat waar de brand ontstond is geheel uitgebrand. De naburige woningen liepen weinig tot geen brandschade op.

Bouw- en woningtoezicht is ingeschakeld in verband met de staat van het gebouw en inspectie of alle bewoners veilig terug konden naar hun woning. Inmiddels zijn een aantal van hen weer terug in hun flat. De drie agenten die rook hebben ingeademd na controle terug naar het politiebureau. Een van hen moet later terug naar het ziekenhuis voor nadere controle.

Gezien de meldingen over lawaai en overlast heeft de politie een sporenonderzoek ingesteld in de woning. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (Auteur Inge Rijgersberg)

Inwoner Kaatsheuvel (71) gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Vanmorgen heeft omstreeks 08.05 uur een ongeval plaats gevonden op de kruising van de Dopheistraat en de Dongenseweg. Bij de aanrijding waren twee auto's betrokken. Een 71-jarige man uit
Kaatsheuvel raakte gewond.

Een Volkswagen Sharan, bestuurd door een 71-jarige man uit Kaatsheuvel, kwam vanuit de Dopheistraat de T-kruising opgereden en kwam in aanrijding met een taxi personenauto, bestuurd door een 68-jarige Tilburger, die over de Dongenseweg reed in de richting van Dongen. De 71-jarige bestuurder heeft kennelijk gelet op de wegsituatie geen voorrang verleend. Hij raakte gewond, hij was wel aanspreekbaar, maar zijn letsel is verder niet bekend. Hij is met een ambulance naar het Twee Stedenziekenhuis vervoerd. Door de aanrijding ontstond aan weerzijden van de kruising op de Dongenseweg een file. De brandweer heeft het wegdek schoon gemaakt.

TILBURG: Een 45-jarige Tilburger is vanmorgen omstreeks 07.50 uur op de Reitse Hoevenstraat vermoedelijk door de gladheid met zijn scooter onderuit gegaan. Hij werd met een ambulance naar het Twee
Stedenziekenhuis gebracht. Hij bleek twee botten in een van zijn onderbenen te hebben gebroken.

Ook 31-jarige Rotterdammer zit met de Feestdagen in de cel

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de
Hovenierstraat tijdens een controle een 31-jarige Rotterdammer aangehouden toen bleek dat hij nog gesignaleerd stond in het
opsporingsregister. Hij bleek nog 21 dagen te moeten zitten. Verder had hij nog een openstaande straf waarbij hij kan kiezen tussen 1100 euro betalen of 22 dagen zitten. Woensdagmorgen werd ook al een 38-jarige man uit Sittard ingesloten vanwege openstaande straffen. Hij moet in elk geval nog 15 dagen zitten en als hij een schadevergoeding niet betaalt nog eens 43 dagen extra.

Auteur
Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-12-2010 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |