Politie Hollands Midden

Leiden - Kostbare dwarsfluit terecht dankzij alerte winkeliers

Leiden, 16-12-2010 o Een studente van het conservatorium heeft haar kostbare dwarsfluit terug die in de nacht van donderdag 25 november op vrijdag 26 november gestolen werd uit haar kamer. Alerte winkeliers die de dwarsfluit voor een lage prijs aangeboden kregen, waarschuwden de politie waarna uiteindelijk een 21-jarige man uit Leiden kon worden aangehouden op woensdag 15 december.

De diefstal De studente lag te slapen en werd wakker gebeld door een huisgenoot die vreemde geluiden had gehoord. De 20-jarige Leidse zag toen dat haar tas niet meer in haar kamer stond. In die tas zat onder andere haar blokfluit ter waarde van 6000,- euro. De studente deed aangifte van diefstal.

Te koop aangeboden Verschillende winkeliers in het land werden na de diefstal benaderd door de verdachte. Enkele winkeliers vertrouwden het niet toen de verdachte de dwarsfluit aanbood en daar een prijs voor vroeg die ver onder de waarde van het instrument lag. De winkeliers waarschuwden de politie.

Verkoopafspraak leidt tot aanhouding Politie Leiden bundelde de informatie en ging hiermee aan de slag. Zij maakte een afspraak met de verdachte om in Leiden zogenaamd de dwarsfluit te kopen. Tijdens de afspraak die een agent in burger met de verdachte had, bleek dat de aangeboden dwarsfluit inderdaad toebehoorde aan de 20-jarige studente. De verdachte is aangehouden voor heling en de politie onderzoekt in hoeverre de verdachte ook betrokken is geweest bij de diefstal van het instrument.

De politie is blij met de alertheid van de winkeliers . Zij vraagt een ieder die vermoedt dat een product illegaal wordt aangeboden, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.