ChristenUnie
EP stemt voor verbod op gebruik legbatterijen vanaf 2012

Kippen_100x100 donderdag 16 december 2010 13:36 Het Europees Parlement heeft vandaag een resolutie aangenomen waarin de Commissie wordt verzocht het vereiste verbod op legbatterijen volgens plan op 1 januari 2012 te laten ingaan, En zich krachtig te verzetten tegen elke poging van lidstaten om uitstel van deze termijn te bewerkstelligen. Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) is blij met deze duidelijke boodschap: ,,Elk eventueel uitstel of afwijking van dit verbod is nadelig voor het welzijn van de kippen, verstoort de markt en gaat ten koste van boeren die al hebben geïnvesteerd in de juiste kooisystemen."

De sector heeft zich ruim 10 jaar op dit verbod kunnen voorbereiden, volgens Van Dalen. ,,Dat boeren in Zuid- en Oost-Europa hier te laat mee zijn begonnen is echt hun eigen schuld. De huidige economische crisis kan niet als smoes worden gebruikt."

"Eierproducenten en de lidstaten die zich hebben ingespannen om de richtlijn na te leven mogen niet worden benadeeld door oneerlijke concurrentie", aldus de Europarlementariër.