Gemeente Almelo

Feestelijke ontvangst voor nieuwe Nederlanders

16 december 2010 - Op de `Dag van het Nederlanderschap' werden gisteravond zevenendertig nieuwe Nederlanders in het Stadhuis van Almelo met een feestelijke bijeenkomst ontvangen

Burgemeester Jon Hermans zei in haar welkomstwoord dat 200 Almeloërs het afgelopen jaar de Nederlandse nationaliteit gekregen hebben. Ze had respect voor de aanwezigen die, ondanks het slechte weer, naar het Stadhuis waren gekomen. Nederlander worden is een bijzondere gebeurtenis die een bijzonder moment verdiend. Daarom deze feestelijke ceremonie die ook een bevestiging is dat de nieuwe Nederlander alle rechten en plichten krijgt en aanneemt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden.

De nieuwe Nederlanders werden persoonlijk door burgemeester Jon Hermans gefeliciteerd en kregen behalve een boeket bloemen een presentje van haar overhandigd. Na het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus werd een groepsfoto gemaakt.

De avond werd afgesloten met een informeel gedeelte onder het genot van een hapje en een drankje. Hierbij kon men verder kennis maken met onze nieuwe Nederlanders. De avond werd muzikaal begeleid door een muziekgroep van de Muziekschool Twente.

Nederlanderschap

In 2006 besloot de Tweede Kamer en het Kabinet om jaarlijks een `Dag van het Nederlanderschap' in te voeren om nieuwe staatsburgers met een ceremonie te bevestigen in hun Nederlanderschap. Sinds 2008 wordt deze dag gehouden op 15 december, de dag dat tot nu toe Koninkrijksdag werd gevierd.