Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 16-12-2010

Brand in Waalwijk, bewoners appartementen geëvacueerd

WAALWIJK Woensdagavond heeft brand gewoed in een kledingzaak aan de Grotestraat. Een 44-jarige vrouw die rook had ingeademd werd naar het ziekenhuis vervoerd. De brand is ontstaan in de keuken, vermoedelijk bij de fritespan.

Agenten reden omstreeks 19.25 uur met hun surveillance auto over de Grotestraat. Ze zagen enkele mensen wegrennen en een 44-jarige vrouw uit Heusden met ademhalingsproblemen op de grond liggen. Ze vertelde dat er brand woedde in de keuken van het bedrijf en dat zij gevlucht was. Naar aanleiding van de brand werden uit het appartementencomplex, boven de betreffende winkel, 16 bewoners vanwege de rookontwikkeling tijdelijk geëvacueerd. Enkele bewoners waren al op leeftijd en moeilijk ter been. Twee bewoners konden vanwege roetschade niet terug naar hun woning. De 44-jarige vrouw werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Den Bosch vervoerd. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is ontstaan in de keuken, vermoedelijk bij de fritespan. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting. Salvage is ter plaatse gekomen om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen.

Drie arrestaties na mishandeling Oosterhouter (22)

OOSTERHOUT: De politie heeft deze week mede dankzij bewakingsbeelden drie Oosterhouters (16,17 en 21 jaar) gearresteerd die verdacht worden van het mishandelen van een 22-jarige Oosterhouter. Het incident vond plaats op maandagavond 19 juli jl. omstreeks 22.30 uur op de Keiweg ter hoogte van de pinautomaat die hangt aan de muur van een supermarkt.

Het slachtoffer liep daar al bellend met zijn vriendin. Hij werd aangesproken door drie jongens die iets riepen in de trant van 'Wat kijk je nou". Hij werd vervolgens door hen aangevallen waardoor hij op de grond viel. Hij werd vervolgens tegen zijn neus en voorhoofd getrapt. Het slachtoffer werd door de agenten naar het ziekenhuis gebracht. Hij had verwondingen in zijn mond en over zijn hele lichaam schrammen. Het slachtoffer deed aangifte. Van het incident waren camerabeelden beschikbaar. Een politieman herkende vorige week tijdens zijn surveillance twee verdachten. Dit spoor leidde tot de arrestatie van uiteindelijk drie jongens. De twee jongste verdachten zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De oudste verdachte werd vanmorgen omstreeks 06.00 uur aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houd verlichtingscontrole

WAALWIJK / SPRANG CAPELLE: De politie heeft vanmorgen een
verlichtingscontrole gehouden onder de doelgroep schoolgaande jeugd. Hierbij werd gecontroleerd op de locatie Oosteind te Sprang-Capelle, in beide richtingen en de locatie Halve Zolenpad te Waalwijk ter hoogte van de Cartografenweg. Er werkten aan de actie ook vier medewerkers van Veilig Verkeer Nederland mee. Er werden 72 bekeuringen
uitgeschreven (45 op het Halve Zolenpad en 27 op het Oosteind.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-12-2010 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |