Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

buurt
16 december 2010

---

Bewonersinitiatief: een tuin voor de buurt

16 december 2010

Bij de nieuwe woningen van de Bomentuin langs de Bernhard Loderstraat in Slotermeer komt in 2011 een nieuwe buurttuin De Boomgaard, op de plek van de vroegere rozentuin.

De nieuwe buurttuin wordt een ontmoetingsplek voor buurtbewoners, met een moestuin en ruimte voor buurtevenementen en educatieve activiteiten. De buurttuin is een initiatief van buurtbewoners. Zij hebben hiervoor een uitvoerig plan ingediend.

Er komt plek voor twintig bewoners om in broeibakken fruit, kruiden en groenten te kweken. Professionele tuiniers gaan les geven aan kinderen en volwassenen. Zij krijgen seizoensgebonden lessen over het inrichten van een tuin, snoeien, onkruid wieden en bemesten. De Boomgaard krijgt een terras met klaptafels en -stoelen en wordt geschikt voor diverse evenementen zoals een openings- en zaaifeest, high tea, een zomerfeest, een oogstfeest en andere activiteiten. De bewoners krijgen ruim 80.000 euro voor de aanleg en de inrichting van De Boomgaard. De aanleg start in 2011. De bewoners gaan de tuin zelf beheren.
---