Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West
16 december 2010

---

88.000 euro voor ontwikkeling vier brede scholen

16 december 2010

Schoolbesturen van basisscholen de Lukas, de Globe, de Johannes en Visser 't Hooft hebben per school 22.000 euro subsidie gekregen voor de (door-)ontwikkeling van de brede school.

In een brede school werken school, zorg- en welzijnsinstellingen nauw samen om de kinderen maximale ontwikkelingskansen te geven. De brede schoolcoördinatoren gaan de samenwerking tussen school en zorg- en welzijnsinstellingen organiseren en/of een activiteitenprogramma samenstellen.

De inzet per school verschilt enigszins omdat de ene school verder is met de brede schoolontwikkeling dan de ander. Vaak is het de bedoeling dat in één gebouw een breed aanbod aan voorzieningen komt zoals onderwijs, naschoolse activiteiten, naschoolse opvang, voorschool en cursussen voor ouders. Niet altijd komen alle voorzieningen onder één dak , het kan ook gaan om netwerkvoorzieningen. De 88.000 euro is afkomstig van de wijkaanpakgelden van voormalig stadsdeel Osdorp en is gelijkelijk verdeeld over de vier aangemelde scholen. Stadsdeel Nieuw-West heeft in totaal achttien brede scholen.
---