AEGON

AEGON introduceert spaarproduct voor ontslagvergoeding

Speciaal voor ontslagvergoedingen heeft AEGON een nieuw product met een geblokkeerde spaarrekening ontwikkeld: AEGON Ontslagvergoeding Sparen. Deze spaarrekening is bedoeld om een ontslagvergoeding tijdelijk op te 'parkeren'.

Op een later moment kan het opgebouwde kapitaal dan gebruikt worden als aanvulling op het inkomen of een pensioenuitkering. Een uitgekeerde ontslagvergoeding kan met deze spaarrekening dus nog een tijd doorgroeien. Het nieuwe product heeft als voordeel dat de belastingheffing wordt uitgesteld tot het moment van uitkeren. AEGON Ontslagvergoeding Sparen is vanaf 16 december 2010 beschikbaar.

AEGON Ontslagvergoeding Sparen is een geblokkeerde bankrekening met keuze uit twee verschillende rentevormen, vast en variabel. De ontslagvergoeding kan doorgroeien tot het moment waarop besloten wordt een aanvulling op (pensioen)inkomen aan te 'kopen'. Dat gebeurt met een uitkeringsproduct. AEGON heeft daarvoor bijvoorbeeld AEGON Garantie Inkomen.

Vermogen opbouwen via AEGON Ontslagvergoeding Sparen heeft een aantal voordelen

* De ontslagvergoeding wordt bruto (dus zonder er belasting of premies over te betalen) door de werkgever op AEGON Ontslagvergoeding Sparen gestort. Pas op het moment dat het geld wordt uitgekeerd, wordt er belasting betaald over het kapitaal. Het is zeer waarschijnlijk dat er dan minder wordt gewerkt. Waardoor het mogelijk is dat men in een gunstiger belastingschaal valt.
* De rekening kent het principe van rente op rente. De gespaarde rente wordt niet op een aparte rekening gestort, maar krijgt na jaarlijkse uitkering de dan geldende variabele rente of de afgesproken vaste rente. Door een spaarafspraak te maken wordt er een vaste rente gekozen met een bepaalde looptijd.
* Er is geen minimale of maximale inleg waardoor dit nieuwe spaarproduct ook aantrekkelijk is voor relatief lage ontslagvergoedingen.

* En een ander, maar ook belangrijk voordeel, is dat bij overlijden van de rekeninghouder het resterende saldo niet aan de bank toekomt, maar altijd uitgekeerd wordt aan de erfgenamen.
* Tot slot kan ook een bestaande ontslagvergoeding (bij AEGON of andere aanbieder) op AEGON Ontslagvergoeding Sparen worden gestort. Meer informatie
Communicatie AEGON Nederland, Debora de Laaf, 070 - 344 87 30.