Politie Gelderland-Zuid

Veel nieuwe informatie na Opsporing Verzocht

Onderzoeksteam volop aan de slag

Nijmegen, 16-12-2010 o Het onderzoeksteam, dat de gewelddadige overval onderzoekt op de woning aan de Daniëlsweg op 14 juli, heeft naar aanleiding van de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Hart van Nederland meer dan 30 tips gekregen.

Veel mensen meenden de compositietekening te herkennen en gaven namen door. Daarbij werden namen genoemd van personen uit de regio Arnhem / Nijmegen en Cuijk. Opvallend is dat daar veel buitenlandse namen bij zijn. Bij de melders waren ook verschillende politiemensen uit de omliggende regios.

In de uitzending van Opsporing Verzocht is ook een relatie gelegd met een inbraak in een woning in de wijk Lankforst. Vandaag is de bewoonster van die woning nader gehoord. Ook daar is nieuwe informatie uit voort gekomen. Uit de woning bleken toen ruim 400 henneptoppen gestolen te zijn.

Risico

In verband met een eerder genoemde toename van het aantal woningovervallen die een relatie hebben met de hennepteelt, wil de politie Gelderland-Zuid nog eens wijzen op het gevaar dat aan het hebben van een hennepplantage kleeft, los van het feit dat het natuurlijk strafbaar is.
Hoewel het op het eerste gezicht een zeer lucratieve handel lijkt, realiseren mensen zich niet dat zij zich in een zeer gevaarlijk circuit begeven. Er blijken meerder groepen criminelen actief die regelmatig op zeer gewelddadige wijze hennepkwekerijen rippen. (03)

Laatst gewijzigd 16-12-2010 15:32 | © Regio Gelderland-Zuid |