Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte steekincident Leidsestraat aangehouden

Maandag 13 december is een 23-jarige man voorgeleid bij de rechter-commissaris als verdachte van het steekincident dat plaatsvond in de nacht van 17 november bij het Leidseplein. De verdachte werd zaterdag 11 december in een woning aangehouden. De rechter-commissaris heeft de verdachte voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Ruzie in snackbar
Het steekincident vond plaats nadat er in een snackbar in de Leidsestraat een ruzie was ontstaan. De ruzie werd voortgezet in de Leidsestraat en op het Leidseplein. Foto's van de verdachte man zijn in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland getoond en geplaatst op de site www.depolitiezoekt.nl.

Anonieme tip
Bij Meld Misdaad Anoniem kwam informatie binnen over de identiteit van de door rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche centrum gezochte man. Een politieman herkende op het beeldmateriaal de verdachte. Hij is een bekende van de politie. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Meerdere politiemensen zijn op zoek geweest naar de verdachte. Uiteindelijk werd hij in een woning getraceerd en aangehouden.