Albert Jaap van Santbrink nieuwe directeur Terre des Hommes

16/12/2010 15:40

Stichting Terre des Hommes Nederland

PERSBERICHT

Datum: 16 december 2010

Onderwerp: Albert Jaap van Santbrink nieuwe directeur Terre des Hommes

Albert Jaap van Santbrink wordt per 1 maart 2011 de nieuwe directeur van kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Van Santbrink volgt Ron van Huizen op die per 1 maart met pensioen gaat. De Raad van Toezicht van Terre des Hommes heeft dat afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

Van Santbrink (1959) heeft veel ervaring in het leiden van kinderhulporganisaties. In de periode 2002-2008 was hij algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen. Onder zijn leiding maakte de organisatie een grote groei door qua inkomsten en donateurs. In het verleden werkte hij als associate directeur bij KPMG en bij het adviesbureau Van Dooren. Tot 1 maart 2011 is hij directeur van Wereldkinderen.

Van Santbrink is van origine bewegingswetenschapper. Hij was enkele jaren event- en sponsormanager bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en van 1997 tot 2002 directeur Algemene en Commerciële Zaken van FC Utrecht. De Raad van Toezicht koos hem uit meer dan honderd kandidaten. Vooral zijn bestuurlijke ervaring bij kinderhulporganisaties en zijn ruime ervaring op gebied van marketing waren doorslaggevend. Van Santbrink is de opvolger van Ron van Huizen die ruim zestien jaar leiding gaf aan Terre des Hommes.