Politiebond ACP

16 december 2010

AV in het teken van verandering

Het hoogste verenigingsorgaan van de ACP, de Algemene Vergadering (AV), was op 15 december weer bijeen voor haar jaarlijkse vergadering. De vele fundamentele veranderingen die de politiesector te wachten staan, waren het gespreksonderwerp van de dag.
De vele fundamentele veranderingen die de politiesector te wachten staan, waren hét gespreksonderwerp tijdens de Algemene Vergadering van de ACP op woensdag 15 december.

De vele fundamentele veranderingen die de politiesector te wachten staan, waren hét gespreksonderwerp tijdens de Algemene Vergadering van de ACP op woensdag 15 december.

Na een openingswoord van ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp was het woord aan onderzoeksjournalist Bart de Koning. Als auteur van het boek `Operatie Blauw', dat begin oktober van dit jaar is uitgegeven, is hij goed op de hoogte van wat er speelt binnen het werkveld van de Nederlandse politie. Zijn journalistieke bevindingen over het functioneren van de politieorganisatie sluiten grotendeels aan op de constateringen van de ACP. Speciaal voor de leden van de ACP heeft Bart de Koning voorafgaand aan de AV tien exemplaren van zijn boek gesigneerd. De leden die als eerste een mail sturen naar communicatie@remove-this.acp.nl (inclusief NAW-gegevens) ontvangen één van deze exemplaren.

Toekomst

Verder was er tijdens het middagprogramma aandacht voor onderwerpen als de toekomst van de sector en de rol van de ACP daarin. Naast het traject van Functiewaardering en het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie, staan hervorming van het politiebestel en een nieuwe ronde van onderhandelingen voor de CAO 2012 op stapel. Gerrit van de Kamp zei onder meer het volgende over de veranderingen die de politiesector te wachten staan: "We moeten terug naar het fundament van de politieorganisatie. Daarin heeft de ACP een belangrijke opdracht. Waar willen we naar toe? Dat is de uitdaging. Alleen maar tegen de huidige problemen aanschoppen, dat is te gemakkelijk. Het gaat erom dat we een toekomst creëren voor alle collega's." Kortom: samen met alle leden van de ACP valt er nog genoeg te doen de komende jaren. Natuurlijk houdt de ACP daarbij haar leden op de hoogte van de ontwikkelingen.

Frans van der Looij in het zonnetje

Op de AV stond ook het afscheid van Frans van der Looij als kaderlid centraal. Een ACP'er van het eerste uur die zich in Amsterdam-Amstelland als IBB'er jarenlang heeft ingezet voor de actieve leden en later ook voor de senioren. Vanwege zijn verdiensten werden hij en zijn vrouw, die speciaal voor deze gelegenheid was uitgenodigd, uitgebreid in het zonnetje gezet.

---