Ministerie van Defensie

Defensie.nl gedeeltelijk over naar Rijksoverheid.nl

16 december 2010, 11.50 uur

Openingspagina themadeel Defensie op rijksoverheid.nl Een deel van de informatie die het ministerie van Defensie via internet aanbiedt, verhuist vandaag van Defensie.nl naar Rijksoverheid.nl. De overgang heeft met name betrekking op politieke en ambtelijke gegevens, zoals kamerstukken, besluiten op Wob-verzoeken en beleidsonderwerpen. Ook de informatie over en van de minister is vanaf nu op Rijksoverheid.nl te vinden.

Informatie over de taken, de organisatie en het optreden van de krijgsmacht(delen) blijft beschikbaar op Defensie.nl. Ook al het nieuws van en over Defensie wordt op Defensie.nl gepubliceerd. Een selectie van deze berichten wordt vanaf overmorgen echter ook via Rijksoverheid.nl worden aangeboden.

Gevolgen

Sommige rubrieken verdwijnen met de verhuizing geheel van Defensie.nl, zoals kamerstukken, toespraken en Wob-verzoeken. Ook informatie over beleidsonderwerpen zoals lopende materieelprojecten is in de toekomst uitsluitend via Rijksoverheid.nl toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de informatie over het project `Vervanging F-16'. Om de samenhang en volledigheid van de aangeboden informatie te waarborgen zijn tussen beide sites goede onderlinge verwijzingen aangebracht.

Defensie op Rijksoverheid.nl

Bij de ontwikkeling van Rijksoverheid.nl is bewust gekozen voor een thematische indeling (op onderwerp) als primaire ingang voor bezoekers. Afgezien van de nieuwspagina's is de informatie van en over Defensie op Rijksoverheid.nl dan ook op verschillende plaatsen te vinden, met name onder `ministerie' (van Defensie) en onder het gelijknamige thema. Beide onderdelen zijn rechtstreeks toegankelijk via verkorte internetadressen: Rijksoverheid.nl/def (ministerie); Rijksoverheid.nl/defensie (thema).

Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl

Rijksoverheid.nl is de gemeenschappelijke website voor alle ministeries en vloeit voort uit het project Overheidscommunicatie Nieuwe Stijl (ONS). Deze website vervangt vanaf 1 januari 2011 alle `corporate' websites van de departementen, Postbus 51 en Regering.nl. Daarbij is voor Defensie een uitzondering gemaakt; Defensie gaat slechts gedeeltelijk over en behoudt een eigen website.