Nijmegen is beste stagegemeente van Nederland

16/12/2010 16:24

ECABO

De gemeente Nijmegen is uitgeroepen tot Beste stagegemeente van Nederland 2010. Dat maakte kenniscentrum ECABO vandaag bekend. Nijmegen versloeg daarmee de twee andere genomineerde gemeentes Eindhoven en Rotterdam. De verkiezing wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd.

"De gemeente Nijmegen ademt opleiden door de hele organisatie. Van hoog tot laag, iedereen is betrokken bij het stagebeleid", aldus Ron van den Tol, juryvoorzitter en sectormanager overheid bij ECABO. "De gemeente viel op omdat ze een heel goed inwerkprogramma heeft. Daarnaast voert ze een personeelsbeleid voor de toekomst waarbij ook stagiairs kunnen instromen als nieuwe medewerkers."

Criteria

De verkiezing is uitgeschreven onder alle gemeentes van Nederland. Er werd gekeken of de gemeentes structureel stageplaatsen aanbieden; of er aparte stagecoördinatoren aangesteld zijn; of er een stagevergoeding werd gegeven en of de ervaringen van leerlingen werden meegenomen bij het aanpassen van het stagebeleid.

De drie genomineerden scoorden erg goed op deze punten. Het stagebeleid is goed beschreven en vastgelegd; er is aandacht voor speciale doelgroepen en de gemeente heeft een voorbeeldfunctie als werkgever in de regio.

Actief in opleiden

"We organiseren deze verkiezing om te laten zien dat gemeentes actief bezig zijn met goed stagebeleid. Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam onderscheiden zich van de rest door een uitmuntend stagebeleid. Op deze manier zetten we hen graag in het zonnetje!" aldus Van den Tol. ECABO organiseerde de verkiezing in samenwerking met A+O Fonds Gemeenten en de VNG.

Over ECABO

Als kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen verbindt ECABO beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op stages (praktijkleren), competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl