Gemeente Coevorden

Hof van Coevorden is opgeleverd

donderdag 16 december 2010

Het Hof van Coevorden is donderdagochtend opgeleverd door Strukton Bouw. Directeur Dirk Jan Bax van Strukton Bouw feliciteerde burgemeester Bouwmeester met het nieuwe gebouw. Daarmee is het Hof van Coevorden officieel van de gemeente. De bouw is conform planning opgeleverd.

Ontwerp
Het Hof van Coevorden is een multifunctioneel gebouw dat plaats biedt aan de gemeente (onder meer de Publieksservice), CQ Centrum voor de Kunsten, ABN o AMRO, een grand café en een
raads-/theater-/bioscoopzaal. Voordat de gemeente in het pand trekt, moet het gebouw nog worden ingericht en gestoffeerd. De planning is dat de Publieksservice van de gemeente in april naar het nieuwe gemeentehuis verhuist. De officiële opening van het gebouw is te verwachten in mei.

Ontwerp
In 2007 heeft de bevolking van Coevorden een keuze mogen maken uit drie ontwerpen voor een nieuw multifunctioneel gemeentehuis. De keuze viel op het ontwerp `Hof van Coevorden' van architectenbureau Rau. Het Hof van Coevorden heeft het ontwerp van een vesting. Een vesting heeft twee kanten, een naar binnen gekeerde open kant en een naar buiten gekeerde gesloten kant. Aan de zijde van de straat Kasteel is de gesloten kant, met daarin verweven de oude gevels van de panden die daar al stonden. Aan de kant van de Weeshuisweide is het Hof open en transparant en komen natuur en cultuur samen. Ook is het ontwerp voor het Hof van Coevorden een duurzaam ontwerp. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken. Een stampleemwand zorgt voor een stabiel binnenklimaat, maar is ook biologisch afbreekbaar en herbruikbaar. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van betonkernactivering, de verlichting is gekoppeld aan bewegingsmelders. Het dak is uitgevoerd in mos-sedum. Deze begroeiing werkt als thermische buffer en zorgt voor extra geluidsisolatie.

Tijdscapsule
Het is nog tot het einde van het jaar mogelijk iets in te leveren voor de tijdscapsule. De tijdscapsule heeft de vorm van een grote kist en wordt met de officiële opening in het Hof van Coevorden geplaatst en verzegeld. De gemeente roept iedereen op iets in te leveren. Dat kan alles zijn wat in de toekomst een goed beeld geeft van onze huidige tijd. Als u iets wilt inleveren dan kunt u terecht in het gemeentehuis (Aleida kramersingel 4, Coevorden) of in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt in Coevorden. Kijk voor meer informatie op de website: www.coevordenbeweegt.nl.
Het Hof van Coevorden is donderdagochtend opgeleverd Klik om te vergroten