Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Eindhoven houdt verdachten aan voor meerdere straatroven, 7 afpersingszaken en een woninginbraak

Eindhoven Centrum, 16-12-2010 o De politie in Eindhoven heeft de afgelopen week vier verdachten aangehouden in twee onderzoeken. Zij worden verdacht van 12 straatroven, 7 afpersingszaken en een woninginbraak.

Verdachten afpersing, straatroof en woninginbraak

Een 19-jarige en een 20-jarige Eindhovenaar worden verdacht van afpersing, straatroof en een woninginbraak. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Afpersing

De twee mannen worden verdacht van 7 afpersingszaken. Zij zouden daarbij 6 jonge vrouwen en een jonge man (in de leeftijd van 17 t/m 21 jaar) hebben benaderd en hen onder dwang telefoonabonnementen hebben laten afsluiten. De telefoon werd dan afgenomen en de slachtoffers werden opgezadeld met hoge telefoonrekeningen. Er werden zo enkele tientallen abonnementen afgesloten. De slachtoffers van de mannen kwamen uit de regio Eindhoven.

Straatroof

De twee worden ook verdacht van een drietal straatroven in Eindhoven Centrum (Dommeltunneltje, Paradijslaan en Station). Ze maakten daarbij 7 slachtoffers (jonge mannen) die van geld en/of telefoon werden beroofd. Daarbij werd in één geval gedreigd met een mes. Een van de slachtoffers liep daarbij een steekwond aan de arm op.

Woninginbraak

Naast de afpersingszaken en de straatroven worden de twee Eindhovenaren ook verdacht van een woninginbraak op de Heilige Geeststraat in Eindhoven. Daar werden een laptop, camera en portemonnee weggenomen.

Verdachten van meerdere straatroven en heling

Een 30-jarige en een 42-jarige Eindhovense man werden eveneens aangehouden. De 30-jarige man wordt verdacht van meerdere straatroven in stadsdeel Stratum en in stadsdeel Tongelre. Aan de hand van een signalement en uitgebreid rechercheonderzoek werd de man achterhaald. De 42-jarige man wordt verdacht van heling. Daarnaast had hij nog 51 dagen hechtenis open staan. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Methode

De 30-jarige man zou jonge mannen, die alleen en na het stappen vanuit het centrum naar huis gingen, hebben beroofd. Daarbij werd geweld gebruikt.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van aanranding

De politie zoekt getuigen van een aanranding van een 51-jarige vrouw uit Eindhoven. Op zondagavond 12 december - het was koopzondag - omstreeks 18.30 uur liep zij over de Nieuwe Emmasingel in de richting van de Witte Dame. Ter hoogte van de oude gloeilampenfabriek (nu een museum), werd zij door een jongeman aangerand waardoor ze op de grond terecht kwam. De vrouw kwam hierdoor ten val. De jongen liep hierna hard weg, richting de Witte Dame. Een andere man met een plastic tas/zakje, die vanuit een winkelstraat haar tegemoet liep, heeft kort met haar gesproken. De dader is een jongeman van rond de 18-20 jaar en heeft een normaal postuur. De politie zoekt getuigen die wellicht iets hebben gezien van het voorval. De politie is in het bijzonder op zoek naar de meneer die met deze mevrouw heeft gesproken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, telefoonnummer: 0900 - 8844. Anoniem kan ook: 0800 - 7000.

Eindhoven: Politie houdt verdachte aan voor straatroof

Agenten hielden donderdagochtend omstreeks 1.20 uur een 18-jarige verdachte aan in zijn woning in Woensel Noord. Hij wordt verdacht van een beroving van een 18-jarige fietser uit Eindhoven, een paar uur eerder gepleegd op woensdagavond omstreeks 22.45 uur. Het zijn bekenden van elkaar. Hij zou een telefoon van het slachtoffer hebben weggenomen. Het slachtoffer deed aangifte van de straatroof. Aan de hand van een goed signalement kon de politie de jongeman later aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt buiten heterdaad winkeldief aan voor bedreiging

De politie heeft woensdagavond omstreeks 19.50 uur op de Hermanus Boexstraat een 47-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Aanleiding hiervoor was dat de verdachte afgelopen zaterdag omstreeks 20.45 uur zich schuldig maakte aan winkeldiefstal, gepleegd in een winkel op het 18 septemberplein. Hij werd betrapt door personeel. Een 20-jarige medewerker van de winkel sprak hem daarop aan. De man liet daarop een mes zien en bedreigde hiermee het personeel. Hierna verliet hij de winkel. Aan de hand van een goed signalement kon de verdachte alsnog buiten heterdaad worden aangehouden. Het personeelslid deed aangifte van de winkeldiefstal met geweld. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Eindhoven: Politie houdt bellende bestuurder aan die door rood rijdt

De politie heeft donderdagmorgen omstreeks 9.30 uur op de Geldropseweg een 43-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag dat de bestuurder op de Leenderweg een telefoon vasthield. Ter hoogte van de kruising met de Leenderweg sloeg hij rechtsaf de Piuslaan in, terwijl het verkeerslicht voor hem op rood stond. Toen de politie hem staande hield om hem te bekeuren, kon hij zich niet legitimeren. De politie nam hem toen mee naar het politiebureau. Hier kon zijn identiteit worden vastgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgesteld, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmond: Politie houdt verdachten aan na vondst hennepkwekerij in woning

De politie heeft omstreeks 9.10 uur vier Helmonders aangehouden in een woning in Helmond-Centrum. Het gaat om de hoofdbewoner van 51, twee mannen van 35 en 45 jaar en een 29-jarige vrouw. Kort voor hun aanhouding rook de politie een sterke wietlucht. Uiteindelijk vond de politie de bewuste woning. Na aanbellen kregen ze van de bewoner toestemming om binnen te komen. In de woning werden de andere verdachten aangetroffen en enkele plastic zakken met daarin wietplanten. Op de zolder van de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan, welke zojuist was geoogst. De vier verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.