Vereniging FME-CWM


---

FME opent kantoor op High Tech Campus in Eindhoven

Zoetermeer, 16 december 2010 - Om de positie van industriële bedrijven in het zuiden van Nederland te versterken heeft FME een kantoor geopend in Eindhoven. Het kantoor is gevestigd op de High Tech Campus en biedt ook huisvesting aan het High Tech Systems Platform. Wim van de Donk, Commissaris der Koningin in Brabant, verrichtte de openingshandeling waarbij een gerobotiseerde hightech band een muziekstuk ten gehore bracht.

FME-voorzitter Jan Kamminga: "Met dit kantoor in Eindhoven bevindt FME zich niet alleen in het hart van de regio, maar ook in het hart de technologische vooruitgang. Zo kunnen wij de positie van onze industriële bedrijven nog beter versterken. Naast een hoge concentratie van kenniscentra zijn ook veel FME-lidbedrijven gevestigd in de directe omgeving van Eindhoven."

Vanuit het kantoor in Eindhoven gaat FME ook het High Tech Systems Platform (HTSP) actief ondersteunen. Het HTSP heeft zich onlangs als branche aangesloten bij de Vereniging FME-CWM. Het landelijk platform werd in 2005 opgericht door ASML, Philips Healthcare, FEI Company, Thales, Vanderlande Industries en Stork.

Inmiddels bestaat het platform uit ruim twintig bedrijven, die samenwerken in het bevorderen van onderwijs, innovatie, arbeidsmarkt en supply chain. Doel van het HTSP is de versterking en promotie van de industrietak en van de competenties van elk aangesloten bedrijf. Stuur door Laatst gewijzigd: 16 december 2010