Gemeente Ten Boer

WOONLASTEN 2011 TEN BOER NAUWELIJKS VERHOOGD

De gemeenteraad van Ten Boer heeft afgelopen woensdagavond de belastingtarieven voor 2011 vastgesteld. De nieuwe tarieven voor 2011 betekenen voor de inwoners van de gemeente Ten Boer dat er nauwelijks sprake is van een verhoging van de woonlasten. Eigenaren van woningen gaan gemiddeld 0,8% meer betalen in 2011 bovenop de normale indexering. Voor gebruikers/huurders van woningen stijgt de aanslag 2011 niet.

Net als andere gemeenten wordt ook de gemeente Ten Boer geconfronteerd met rijksbezuinigingen. De inkomsten van het rijk lopen de komende jaren sterk terug. Dit is voor de gemeente Ten Boer aanleiding geweest een bezuinigingstraject op te starten. De eerste resultaten van dit traject zijn verwerkt in de begroting 2011.
De raad van de gemeente Ten Boer heeft uitgesproken dat inwoners en bedrijven niet mogen worden geconfronteerd met forse belastingverhogingen. De onroerende-zaakbelastingen (OZB) mogen niet meer dan 2% boven de prijsindex per jaar stijgen.

Door vaststelling van de tarieven voor 2011 zal de aanslag gemeentelijke belastingen (OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing) voor eigenaren van woningen in 2011 gemiddeld met ongeveer 1% stijgen (berekening op basis van een woningwaarde van EUR 200.000,00). Dit wordt veroorzaakt door een stijging van het tarief OZB en de gelijkblijvende tarieven voor de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. De 1% stijging bestaat voor 0,2% uit indexering in verband met prijsstijgingen en 0,8% uit noodzakelijke verhoging gemeentelijke inkomsten in verband met het opvangen van rijksbezuinigingen.
Voor gebruikers/huurders van woningen stijgt de aanslag niet omdat het tarief voor de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting in 2011 niet is verhoogd.

Ten Boer, 15 december 2010.
16-12-2010 15:54