KNHS

Hengstencompetitie Roosendaal voor I.P.S. Bon Bravour en Bernini 16 december 2010

Op woensdag 15 december stond Manege Den Goubergh in Roosendaal in het teken van de tweede wedstrijd van de KNHS-KWPN GMB Hengstencompetitie.

Dressuur:
In de tweede wedstrijd van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie in Roosendaal bevestigde I.P.S. Bon Bravour dat hij in Hengelo de terechte winnaar was. Hij was met name overtuigend in de stap waarvoor de jury een 9 kwijt kon. De zoon van IPS Painted Black uit Odette keur preferent v.Chronos, fokker W.J.M. van Beek in Schaijk, werd gereden door Tom Francks. Tweede werd, ook net als in Hengelo, Briljant (Uphill x Ruzelma ster v.Darlington, fokker gebr. Scholten in Ernst). Hij werd voorgesteld door Emmelie Scholtens.

In de klasse M deed Wereldkampioen Astrix onder Emmelie Scholtens wat er van hem verwacht werd en won de rubriek, net als in de eerste wedstrijd van de competitie. Met heel veel veer en een prachtige aanleuning ging Astrix (Obelisk x Upshot ster v.Olivi, fokker E.T. ten Bosch in Driel) door de baan. Tweede werd deze keer de Pavo Cup-winnaar Amazing Star met Theo Hanzon. Amazing Star werd gefokt door M. Hendriksen - de Rijk in Lunteren en H. de Rijke in Ede. Zij fokten de zoon van Flemmingh uit Thalia Vrouwe ster v.Ferro.

De klasse Z werd in handicap verreden met de klasse ZZ licht. Ook hier veranderde er weinig in het algemeen klassement. Zhivago (Krack C x Orendy ster pref v.Jazz, fokker Pegasus Stables in Bentelo) werd onder Theo Hanzon naar de overwinning gereden. Laurens van Lieren startte President's Wonderboy (Ramon x Ibalia elite pref v.Nimmerdor, fokker N. Beekman in Leeuwarden) in de klasse Zz licht en liet hem met veel expressie en in een constante mooie houding door de baan gaan. Hij werd tweede.

Springen:
Was de KWPN-gekeurde Bernini (Vigo d'Arsouilles x Marvellous v.Quick Star, fokker A. Waldman en E. Schep) in Hengelo onder Ben Schröder nog enorm onder de indruk van zijn omgeving, deze keer wist hij onder Willem Greve de jury te imponeren met zijn fantastische galop en zijn prachtige lichaamsgebruik Met een 8,5 voor het springen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen en twee foutloze ritten legde de hengst beslag op de eerste plaats, hoewel die plek door een telfout in eerste instantie de winnaar van de vorige competitiewedstrijd werd toegedicht: Baltic VDL, de KWPN-gekeurde zoon van Quaprice Z x Nellandra ster v.Jus de Pomme, fokker E. van Ittersum in Giethoorn. Hij werd deze keer onder Jur Vrieling tweede.

De klasse M werd gewonnen door Dave Maarse met de KWPN-hengst Amadeus (Guidam x Elottie ster pref prest v.G.Ramiro Z, fokker P.H.M. van Wegen in Raalte). Als eerste starter in de barrage zette hij ogenschijnlijk gemakkelijk de tijd van 36,44 seconden neer. Een tijd die niet te kloppen bleek. Tweede werd Maykel van der Vleuten met de Air-Jorden-zoon VDL Groep Aristo Z. De kleine maar watervlugge Zangersheide-hengst wist eerder de wedstrijd in Hengelo te winnen.

De klasse Z werd in handicap verreden met het ZZ. Jur Vrieling had in Hengelo al laten zien dat Zavall VDL, de KWPN-gekeurde zoon van Casal uit Remilia elite v.Emilion, fokker J.H.M. Evers in Vlierden, kanshebber is om de competitie te winnen. Dat deed hij nu weer met een barragerit die ruim twee seconden sneller was dan die van de nummer twee, Cuba (Cassini x Olympia v.Nimmerdor). De door Joris van Helmond gereden AES-hengst, fokproduct van P. van Helmond in Asten. Beide combinaties kwamen uit in de klasse Z.

Bron: KWPN