Sint Franciscus Gasthuis
* December »

* 16 dec 2010

Sint Franciscus Gasthuis viert kerst met patiënten en medewerkers

Tijdens de kerstdagen organiseert het sfeervol versierde Sint Franciscus Gasthuis verschillende activiteiten voor patiënten en medewerkers die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis verblijven of werken. Op deze manier wordt een feestelijk tintje gegeven aan de kerstdagen.

Kerstman en kerst-tea

Op donderdag 16 december 2010 bracht de kerstman met zijn kerstassistente een bezoek aan patiënten en medewerkers op de (verpleeg)afdelingen van het ziekenhuis. Hij maakte een praatje met hen en deelde kerstkoekjes uit. Op eerste kerstdag kunnen patiënten aanschuiven bij een uitgebreide kerst-tea. Op deze feestelijke middag zorgen medewerkers voor kleine lekkernijen, zoals kerstkransjes, krentenbrood, soesjes en gebakjes.

Kerstlunchconcert

Het Franciscus Vriendenfonds, de vriendenstichting van het Sint Franciscus Gasthuis,
krijgt donderdag 23 december 2010 een kistorgel in langdurige bruikleen. Het orgel wordt vooral gebruikt in de kerkdiensten die op zondagmorgen in het Sint Franciscus Gasthuis worden gehouden. Om dit te vieren, wordt in aanwezigheid van de eigenaar van de kirstorgel en de Raad van Bestuur tussen 12.00 en 13.00 uur een kerstlunchconcert verzorgd in de Centrale Hal van het Sint Franciscus Gasthuis. Hieraan wordt medewerking verleend door Cees-Willem van Vliet, organist, en Theo-Hans Kuyvenhoven, hobo.