Waterschap Rivierenland


UvW: Stijging waterschapsbelastingen van 2,1 procent voorzien in 2011

Publicatiedatum : 16 december 2010

De waterschapsbelastingen voor een gezin met een eigen woning stijgen in 2011 naar verwachting gemiddeld met 2,1 %. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de tarieven van de waterschappen.

Bij de 25 waterschappen is een divers beeld te zien. Bij 7 waterschappen daalt het tarief of is de stijging onder het inflatieniveau van 1,5 % dat voor het komende jaar wordt voorzien. Bij 13 waterschappen is de stijging beperkt tot iets boven de inflatie (tussen 2 % en 4 %). Bij 5 waterschappen ligt de voorziene belastingstijging hier beduidend boven ( tussen 4,5 % en 8,5 %).

In januari worden de definitieve cijfers verwacht. Ook is dan bekend hoe de tarieven zullen uitpakken voor andere categorieën betalers van waterschapslasten, zoals agrariërs en bedrijven.

Lees het hele persbericht op de website van de Unie van Waterschappen

Waterschapslasten Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland houdt de stijging van waterschapslasten beperkt. De lasten voor huishoudens stijgen met 1,5%. Dat is minder dan verwacht. Agrarische bedrijven en natuur- en terreinbeheerders krijgen per saldo een hogere aanslag dan eerder werd aangenomen.