Jumbo supermarkten

J
Heerschap Groep en Jumbo slaan handen ineen

Veghel, 15 december 2010 - De Heerschap Groep, bestaande uit Bakkerij Heerschap en Super de Boer Heerschap, en Jumbo Holding hebben overeenstemming over samenwerking bereikt. Dit betekent dat alle winkels van Super de Boer Heerschap in 2011 worden omgebouwd naar Jumbo. Naast de ombouw van de vijf Super de Boer-winkels neemt de Heerschap Groep een bestaande winkel van Jumbo aan het collegeplein in Weert over. Bakkerij Heerschap blijft een belangrijke rol spelen bij de overgang naar Jumbo.

Stan Heerschap, algemeen directeur van de Heerschap Groep: "De afgelopen maanden hebben we met diverse partijen zeer constructieve gesprekken gevoerd over de toekomst van de Heerschap Groep. Tijdens dit proces hebben we een weloverwogen en zeer zorgvuldige afweging gemaakt waarin we tot de conclusie zijn gekomen dat onze gedachten van een succesvolle formule het beste aansluiten bij het gevoerde beleid van Jumbo. Met de kracht en het unieke van de Jumbo formule waarin het grootste assortiment, de laagste prijs en de beste service centraal staan, zijn wij in staat om onze klanten een uitstekende supermarkt te bieden. Bovendien sluiten onze groeiambities voor zowel onze bakkerijformule als voor onze supermarkten goed aan bij de keuze voor Jumbo. Wij zijn van mening dat wij met dit fantastische familiebedrijf de juiste keuze hebben gemaakt en gaan met veel vertrouwen de toekomst in".

Frits van Eerd, algemeen directeur Jumbo Supermarkten: "Wij zijn erg verheugd dat er overeenstemming over samenwerking met de Heerschap Groep is bereikt. Er bestaan veel overeenkomsten tussen onze familiebedrijven. We ervaren de Heerschap Groep als zeer professioneel en zien deze organisatie dan ook zeker als toegevoegde waarde voor de Jumbo formule. Door deze uitbreiding kunnen bovendien straks nog meer klanten profiteren van onze unieke Jumbo formule".

Ombouw winkels Heerschap Groep
De winkels van de Heerschap Groep, te weten Super de Boer Heythuysen, Nederweert, Weert Friezenstraat, Weert Oranjeplein en Weert Boshoverweg worden in 2011 omgebouwd naar Jumbo. De eerste ombouw zal in het tweede kwartaal van 2011 plaatsvinden. De overige winkels gaan daarna gefaseerd over naar de Jumbo formule. Klanten van Super de Boer Heerschap worden hier vroegtijdig over geïnformeerd. Bakkerij Heerschap blijft onder de Jumbo formule een centrale rol spelen binnen de supermarkten.

Overname Jumbo collegeplein in Weert
De Jumbo winkel aan het collegeplein in Weert wordt in 2011 overgenomen door de Heerschap Groep. Door deze uitbreiding is de Heerschap Groep in staat een nog bredere klantenkring te bedienen.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Nadat Jumbo onlangs al is uitgeroepen tot `Beste Winkelketen in de categorie supermarkten 2010' heeft Jumbo nu ook een eervolle derde plaats behaald in de verkiezing van het `Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2010'. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de snelle groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door.