RTL Group

Kijkersduo presenteert 2000ste 'Editie NL'

Ryan LaLay en Evelien Onderlinden presenteren aanstaande donderdag 16 december de 2000ste aflevering van Editie NL. Dat is zojuist bekendgemaakt in de vrijdaguitzending van Editie NL. Het winnende duo had zich, samen met meer dan driehonderd andere koppels, aangemeld na een oproep in het programma twee weken geleden.

Volgens de jury, bestaande uit oud-presentator van Editie NL Elsemieke Havenga, tv-recensent Jean-Pierre Geelen en redactiechef Felix den Hartog, onderscheiden de winnaars zich duidelijk van de andere drie koppels die in de race waren voor een optreden als gastpresentator. Ryan en Evelien werken op een heel prettige manier samen, ze vormen een echt duo. Ook zijn ze heel enthousiast en zitten vol energie, en dat stralen ze uit. Bovendien beschikken ze over improvisatievermogen, zo bleek tijdens de screentest.

De redactie van Editie NL wil de 2000ste aflevering graag samen met het publiek maken. Daarom zijn twee weken geleden kijkers opgeroepen om zich aan te melden als gastpresentator van de jubileumuitzending. Uit de meer dan driehonderd aanmeldingen selecteerde de redactie een viertal koppels voor een screentest. De driekoppige jury koos vervolgens Ryan LaLay en Evelien Onderlinden als het winnende duo. Zij zullen donderdag 16 december de presentatie voor hun rekening nemen. Het vaste presentatieduo Margreet Beetsma en Jeroen Lathijnhouwers neemt plaats op de bank in de huiskamer van de gastpresentatoren. Tijdens de uitzending wordt er regelmatig naar hen geschakeld.

Editie NL is sinds april 2003 op werkdagen om 18.15 te zien op RTL 4. Samen met RTL Boulevard en de half acht editie van het RTL Nieuws vormt het de sterke vooravond van RTL. De kijkcijfers van Editie NL zijn sinds het begin hoog; de uitzendingen trekken dagelijks rond de 1 miljoen kijkers. Daarmee staat het programma steevast in de kijkcijfer top 20. Editie NL onderscheidt zich van andere nieuwsprogrammas door een geheel eigen journalistieke aanpak. De rubriek belicht de achtergronden van opmerkelijke binnen- en buitenlandse nieuwsfeiten en probeert altijd een andere invalshoek te kiezen. De kijker staat daarbij altijd voorop. Het programma geeft een menselijk gezicht aan het dagelijkse nieuws door steeds de vraag te stellen: wat heeft de kijker hieraan? Op die manier beperkt Editie NL zich niet tot de nieuwsfeiten, maar voegt er altijd iets aan toe.

Uitzending RTL 4: 2000ste uitzending Editie NL, 16 december a.s. om 18.15

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Mark Wassenaar, RTL Corporate Communicatie, op 035 671 89 33 of via mark.wassenaar@rtl.nl.