Gemeente Aalsmeer

volgens het boekje in de Julianalaan, Christinastraat en Margrietstraat

Participatie volgens het boekje in de Julianalaan, Christinastraat en Margrietstraat

Bewonersklankbordgroep en gemeente zijn enthousiast over de samenwerking bij de herinrichting Julianalaan, Christinastraat en Margrietstraat. Wethouder Ad Verburg: "Geweldig om te zien hoe de bewoners enthousiast hebben meegewerkt aan de plannen voor de herinrichting. Ze kwamen niet alleen met hun eigen goede ideeën, maar ze zijn ook met de buren gaan overleggen wat die wilden. We gaan er dus vanuit, dat de voorstellen voor de herinrichting door veel bewoners gesteund worden."

Klankbordgroep bewoners
Acht betrokken en actieve bewoners zijn bezig geweest ideeën te verzamelen over de herinrichting van hun straat. Er waren bij aanvang maar liefst dertig reacties van bewoners. Het resultaat aan creatieve voorstellen vanuit de bewoners zelf is zeer bruikbaar en ronduit verrassend.

De klankbordgroep is driemaal bijeen geweest en er is een buitenexcursie geweest onder leiding van de Beheermedewerker groenvoorzieningen van de Gemeente. Bij die excursie zijn de bomen en de beplanting geïnventariseerd en is uitleg gegeven over de voor- en nadelen van het planten van bepaald soorten groen.

Na het verzamelen van de bewonersideeën zijn deze door ambtenaren getoetst op haalbaarheid en of ze niet strijdig waren met het gemeentelijke beleid.

8 december laatste klankbordgroepvergadering

Afgelopen woensdag zijn de uitgewerkte plannen voor de herinrichting van de drie straten gepresenteerd aan de klankbordgroep. Veel van de bewonersideeën konden verwerkt worden in de plannen; in sommige gevallen kon de klankbordgroep nog weer kiezen uit één of twee opties. Bewoners waren daarom dik tevreden over de gepresenteerde voorstellen en tekeningen, ze zagen immers veel van hun inbreng terug. Wethouder Verburg bedankte de klankbordgroepleden voor hun inzet en had voor ieder van hen een attentie meegenomen.

Wat gaat er veranderen in de Julianlaan e.o.?

In februari worden de plannen voor de herinrichting van de Julianalaan uitgebreid gepresenteerd. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Het blijft een 30 km/uur-zone maar de twee wegversmallingen en drempels gaan eruit en worden vervangen door een zogenaamd kruisingsplateau (verhoogde kruising), asfalt wordt vervangen door klinkers, de slechte bomen worden gerooid en er komt meer eenheid en structuur in het groen. De entrees van de straat bij de Catharina Amalialaan en de Aalsmeerderweg worden duidelijk herkenbaar door het gebruik van dezelfde karakteristieke bomen.

Aanleiding en planning

De aanleiding voor de herinrichting van de Julianalaan, Christinastraat en Margrietstraat is het afkoppelen van het regenwater van het hoofdriool en de straat was dringend aan een opknapbeurt toe. Als de straat toch open moet kan maar beter alles meteen in één keer worden aangepakt was het idee.

In februari kunnen alle bewoners de uitgewerkte voorstellen voor de reconstructie inzien en als alles volgens planning verloopt, beginnen de werkzaamheden in het voorjaar van 2011. Het werk wordt in meerdere fasen gedaan. Op die manier blijft de overlast voor de bewoners beperkt.

Voor meer informatie zie www.aalsmeer.nl onder
actueel/wegwerkzaamheden/werkperwijk/oosteinde