Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT
Kamermans Kermis: Angst

donderdag 16 december, 20.00 uur / ¤ 7 / ¤ 5

Donderdag 16 december is de derde afleveringen van Kamermans Kermis waarin wij dit keer het thema Angst met film, verhalen en wetenschap onder de loep nemen.

Kamermans Kermis is een avondvullend en multidisciplinair cultureel programma. Actuele en alledaagse problemen worden op de karakteristieke en onconventionele manier gefileerd, ontleed en weer ingepakt. Met wetenschappelijke vertogen, maar ook met films en literatuur.

Er is veel wetenschappelijke onderzoek naar angst en de invloed en gevolgen ervan; psychiater en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam Damiaan Denys komt vertellen over zijn onderzoek naar dwangstoornissen, die vaak geworteld zijn in een angst.

In de animatiefilm 'Madame Tutli-Putli' van het Wholphin DVD-label zien we de nachtmerries van deze madame griezelig mooi verbeeld. En in de Australische fictiefilm 'Six Dollar Fifty Man' gaan wij met de protagonist terug naar het moment dat angst een onderontwikkelde emotie was en geen rol van betekenis speelde.

En zoals iedere maand verhalen van de schrijvers van De Optimist. Ivo Victoria heeft een verhaal geschreven geïnspireerd op de fictiefilm 'Six Dollar Fifty Man', Rebecca Wilson komt een spookverhaal voordragen en Thijs Middeldorp heeft ook een verhaal geschreven naar aanleiding van het thema.

Kaarten kosten ¤ 7 en ¤ 5 met korting en zijn te verkrikrijgen via de website van De Balie of aan de kassa in De Balie zelf.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie is te vinden op de volgende websites:

www.kamermanskermis.nl www.debalie.nl
www.deoptimist.net
www.wholphindvd.com