Ingezonden persbericht


Provincie Antwerpen sport voor het goede doel: Torenrun

donderdag 16 december 2010 - van 17.30 tot 22 uur - provinciehuis

----------

De trappenhal van het provinciehuis te Antwerpen wordt op donderdag 16 december 2010 vanaf 17.30 uur door het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen omgetoverd tot loopparcours voor een originele Torenrun. Hou je ook van een sportieve uitdaging en wil je wel eens weten hoe lang je er over doet om de vijftien verdiepingen (!) omhoog te lopen? Dan verwachten wij je! Je kunt je online inschrijven of je kunt de dag zelf nog beslissen. Het inschrijvingsgeld bedraagt vijf euro, verzekering inbegrepen. Wacht niet te lang want er is 'slechts' plaats voor 250 sportievelingen. Iedereen is welkom!

In de Van Vlasselaergalerij van het provinciehuis openen we op 16 december van 17.30 tot 22 uur een Music for Life-bar. Supporters en deelnemers kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje aan zeer democratische prijzen.

Is de Torenrun net iets te hoog gegrepen, maar wil je ook je steentje bijdragen? Kom dan supporteren voor de trappenlopers, breng een bezoek aan de Music for Life-bar en neem deel aan sportieve 'on wheels activiteiten' zoals wedstrijdjes ligfietsen of handbiken of kom je eigen sapje brouwen op de sappentrapper.

Alle opbrengsten van de Torenrun en de Music for Life-bar gaan integraal naar de Music for Life-actie van Studio Brussel en het Rode Kruis.

Praktische info
wanneer:
donderdag 16 december van 17.30 tot 22 uur
waar:
provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen kostprijs:
deelnemen aan de Torenrun kost 5 euro (bedrag gaat integraal naar Music for Life) inschrijven:
inschrijven kan online info:
kijk op de website van het APB Sport of neem contact op met sportconsulent Koen Meeusen op 03 240 62 09 of via mail naar koen.meeusen@apbsport.provant.be

Provincie steunt SportUp for Life
De provincie Antwerpen zet ook mee haar schouders onder SportUp for Life. Dat is een loopbenefiet ten voordele van Music for Life op zondag 19 december 2010. Triatleet Serge Van Autreve loopt die dag 130 km van het Glazen Huis in Eindhoven naar Glazen Huis in Antwerpen. Sympathiserende lopers kunnen in groep of individueel aanpikken op 25 loopknooppunten langs het parcours voor een afstand naar keuze. De provincie hoopt zoveel mogelijk inwoners te kunnen mobiliseren.