Ingezonden persbericht


Zomerlinde verhuist naar Lentiz | LIFE College op Schieveste

Donderdag 16 december 2010 is het zover. De Zomerlinde, die meer dan 60 jaar zijn wortels had op terrein van het voormalig Vlietlandziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan in Schiedam, verhuist naar het nieuwe schoolgebouw van Lentiz | LIFE College op Schieveste. Jarenlang was de Zomerlinde een markant punt op het binnenterrein van het voormalige ziekenhuis, dat vanuit de verschillende gebouwen goed te zien was en waar mensen elkaar ontmoeten. December is de beste tijd om de boom te verplaatsen naar het Lentiz | LIFE College, waar hij opnieuw zal bijdragen aan een prettig leefklimaat voor en in de school, nu voor de scholieren en medewerkers van de school.

De planning van het vervoer van de boom is:
Donderdag 16 december:

- 10.00 uur
Aankomst van 60 tons weg-terreinkraan met voorziening om last van ongeveer 13 ton te verdelen over 2 hijspunten


- 11.00 uur
Aankomst uitschuifbare semidieplader met bok om de liggende stam tijdens transport te ondersteunen


- 12.00- 13.30 uur
Spectaculair vervoer van de boom via onderstaande route


- 14.00-15.00 uur (formele overhandingsmoment is om 14.30 uur).

Maarten Groene, wethouder Schiedam, zal op Schieveste de boom leiden naar zijn nieuwe plaats voor Lentiz | LIFE College. Om 14.30 uur zal hij de boom officieel overhandigen aan de directeur Paul Lakens en leerlingen van Lentiz | LIFE College.

Om de boom te verhuizen is een speciale route uitgezocht, die breed genoeg is (rijweg, geparkeerde auto's en lantaarnpalen). De rijroute met de boom is: Burgemeester Knappertlaan, Nassaulaan, Willem de Zwijgerlaan, Westfrankelandsedijk, Vlaardingerdijk, Burgemeester Van Haarenlaan, 's-Gravenlandseweg, De Brauwweg, Overschieseweg en vervolgens naar het bouwterrein Schieveste. Het vervoer wordt op sommige plaatsen spannend. De boom mag niet breder en niet hoger zijn dan vier meter, anders kan hij niet door sommige tunnels.

Lentiz | LIFE College is nog in aanbouw. Het bouwterrein ligt op Schieveste, het gedeelte ten oosten van de DCMR en tussen de A 20 en de spoorlijn richting Rotterdam. U kunt zich aanmelden bij Rien Gruijthuijsen, eerste kantoorcabine rechts op het bouwterrein.

De bijeenkomst is buiten op een modderig bouwterrein. Goed schoeisel dat bestand is tegen modder is aan te raden, een paraplu waarschijnlijk ook.

|                                                                         |
|Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht