Heijmans N.V.

Heijmans krijgt groot deel Asset Management Schiphol

Op woensdag 15 december 2010 is bekendgemaakt dat Heijmans 3 van de 8 percelen van de Europese Aanbesteding Asset Management van Schiphol heeft gekregen. De initiële contractduur is 5 jaar. De contractwaarde bedraagt daarmee naar verwachting minimaal 150 miljoen euro. Het betreft een voorlopige gunning, die naar verwachting binnenkort definitief is.

De opdracht bestaat uit 3 percelen: 'vluchtafhandeling': het integrale onderhoud aan, en de aanleg van, start- en landingsbanen en rijbanen voor het vliegverkeer. 'Bereikbaarheid': de infrastructuur op het terrein van luchthaven Schiphol. En tenslotte het perceel 'transport van elektriciteit': dit beslaat het totale netwerk van energietransport en -distributie op het terrein. Van de jaarlijkse omzet betreft circa eenderde onderhoud en tweederde nieuwe aanleg. Het werk zal vrijwel geheel binnen de sector infra worden gerealiseerd.

Met de aanbesteding Asset Management streeft Schiphol naar het optimaliseren van haar bedrijfsmiddelen. In Heijmans heeft Schiphol een meedenkende lange termijn partner gevonden die in een groeiende rol toegevoegde waarde levert. Het werk past in de strategie van Heijmans om klanten een integrale aanpak te bieden waarin kennis en kunde van meerdere disciplines bijeenkomen.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 9.000 medewerkers en over het eerste half jaar 2010 ruim ¤ 1,2 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke conntouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie (