Gemeente Voorschoten

Dobbeweg-Oost concrete stap

Met de herinrichting van de Dobbeweg-Oost is een concrete stap gezet naar een nieuwe toekomst voor de Dobbewijk. Op donderdag 9 december onthulde wethouder Inge Adema- Nieuwenhuizen een verkeersbord in bijzijn van ondernemers uit de wijk. De gemeente heeft de Dobbeweg geasfalteerd en de parkeervakken opnieuw aangelegd. Bedrijfsverkeer kan er nu gemakkelijker keren en ook voor bewoners is de weg overzichtelijker en veiliger geworden.

Masterplan

De komende jaren gaat de gemeente Voorschoten de Dobbewijk herinrichten en het bedrijventerrein uitbreiden. Hiervoor is een Masterplan opgesteld, dat op hoofdlijnen aangeeft hoe de wijk er uit komt te zien. In het plan is opgenomen de verkeerskundige inpassing van de rondweg, de zichtbare scheiding tussen wonen en werken en de ontwikkeling van bedrijven op het Defensieterrein en het terrein tussen de Donklaan en het spoor.

Structuurvisie

In 2011 legt de gemeente de nieuwe Structuurvisie Dobbewijk ter inzage. Hierin zijn de uitgangspunten van het Masterplan opgenomen. Over de Structuurvisie organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Wanneer hier meer over bekend is wordt u geinformeerd via deze website.
* 16 december 2010