Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16 december 2010

Succesvolle podcast AutoWeek en Traffic Radio

De gezamenlijke podcast van AutoWeek en Traffic Radio, met dagelijks het laatste autonieuws, is een groot succes. De gratis podcast wordt maandelijks meer dan 10.000 keer gedownload. De redactie van AutoWeek brengt op Traffic Radio het laatste autonieuws in een speciaal bulletin. Deze bulletins waren de afgelopen maanden ook dagelijks thuis, op het werk of onderweg via podcast te beluisteren en werden in totaal al meer dan 50.000 keer gedownload. Lars Schotanus van Traffic Radio is door het aantal downloads van de podcast positief verrast. "Al sinds de start van Traffic Radio werken wij nauw samen met AutoWeek en dat levert louter positieve reacties op. Het dagelijks bulletin, dat eerst alleen in de spits uitgezonden werd, is op verzoek van de luisteraars nu elk uur op onze verkeerszender te horen." "De samenwerking met Traffic Radio past prima in onze multimediale aanpak AutoWeek nadrukkelijker als sterk merk te profileren", stelt hoofdredacteur Robert van den Ham. "Als tijdschrift en website kan geen autoliefhebber om ons heen, het nieuwe iPad-magazine wordt steeds meer gedownload en ook het podcast-succes geeft aan dat we met actueel en objectief autonieuws de juiste snaar raken." Traffic Radio
Traffic Radio, een initiatief van Eileen en Delta Lloyd, is in november 2008 gestart als het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de zakelijke reiziger. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, een mix van de lekkerste automuziek, verkeersinformatie, OV reisinformatie en autonieuws aangevuld met de meest actuele verkeerstips van medeweggebruikers.

Het station speelt volledig in op de ontwikkeling dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) internet en op de verwachting dat iedereen in de toekomst ook over internet(radio) in de auto beschikt.

Partners
Naast initiatiefnemers Eileen en Delta Lloyd wordt Traffic Radio ondersteund door toonaangevende partners als AutoWeek, Vodafone, 9292 OV, Athlon Car Lease, Gulf, autOoz.nl, Autotaalglas, Park-line, TinQ, Tunin.FM, ARS T&TT en Profile Tyrecenter.


---