Politie Drenthe

Donderdag 16 december 2010

Provincie Drenthe, 16-12-2010

Politie controleert fietsverlichting
NIETAP Woensdagmorgen controleerde de politie op fietsverlichting op de Paulus Potterstraat en de Natuurschoonweg. Dertien personen gingen op de bon.

Politie zoekt getuigen
COEVORDEN De politie zoekt getuigen van een diefstal in een woning. In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december liep een 35-jarige Coevordenaar na een cafébezoek, vanuit het centrum richting zijn woning aan de Schoolstraat. Ter hoogte van de Friesestraat hoorde de blinde Coevordenaar, dat twee mannen op hem afrenden en vertelden hem naar huis te begeleiden. De blinde man dacht de stem van een man te herkennen die hij kort daarvoor in het café had gesproken.

Bij thuiskomst liep het onbekende duo mee naar binnen en vertrok na enkele minuten op verzoek van de bewoner. Deze ontdekte toen de diefstal van zijn laptop. De laptop is voor de Coevordenaar erg belangrijk en de politie is dan ook op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen over deze diefstal. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u meer informatie over de twee onbekende mannen, bel dan met 0900-8844. Doet u dit liever anoniem bel dan met 0800-7000.

Actie kerstvakantie

PROVINCIE DRENTHE Politie Drenthe houdt de komende weken een aantal actiedagen om nog zoveel mogelijk openstaande boetes te innen. Meer dan 1000 inwoners van Drenthe hebben hun bekeuring of opgelegde boete niet betaald.

Vaak zijn het opgelegde boetes voor verkeersovertredingen, maar er zijn ook boetes bij voor ernstiger misdrijven, zoals het rijden onder invloed, winkeldiefstallen, vernielingen en mishandelingen. Tevens liggen er tientallen vorderingen voor schadevergoedingen die door de rechter zijn opgelegd, maar door de veroordeelden niet zijn betaald (Ter Wee vorderingen). Ook deze vorderingen zullen door de politie geïnd gaan worden. De boetes variëren in hoogte van enkele tientallen euro's tot enkele duizenden euro's.

Politie Drenthe adviseert de mensen die een boete hebben openstaan deze met spoed te betalen. Dit voorkomt dat veroordeelden de feestdagen in plaats van thuis in een huis van bewaring door moeten brengen.

Politie treft speed in woning aan

DALERPEEL Tijdens een onderzoek in een woning aan de Prinses Wilhelminastraat trof de politie woensdag een hoeveelheid speed (100 gram) aan. De 20-jarige bewoner verklaarde de speed voor zowel eigen gebruik als de handel voorhanden te hebben. Hij werd aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt. De harddrugs werd in beslag genomen.

Snelle bestuurder op de bon

NIEUW BUINEN Woensdag bekeurde politie een 68-jarige inwoner van Sellingen. De man reed met een snelheid van 144 km/u over de N379 waar maximaal 80 km/u toegstaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding koperdief

BEILEN Woensdagavond hield de politie dankzij een oplettende bewoner een 39-jarige koperdief uit Assen aan. Een bewoner aan de Molenstraat hoorde op een gegeven moment gestommel op het dak van een aan zijn woning geplaatste schuur. Op het platte dak trof hij de Assenaar aan die al ongeveer 25 meter bliksemgeleider had gedemonteerd. Er ontstond een gesprek tussen het duo waarna de Assenaar na enige tijd wegliep. De gealarmeerde politie kon de koperdief in de Molenstraat aanhouden. Hij bekende de diefstal.

Winkeldief betrapt

ASSEN Een 29-jarige inwoner van Assen werd woensdagavond betrapt tijdens een winkeldiefstal. Hij had in een supermarkt aan de Nijlandstraat cosmetica in zijn jas gestopt en niet afgerekend. Hij ging op de bon.

Duiven komen om tijdens schuurbrand

WEITEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag brandde een schuur aan de Kerkenweg af. In de achter een woning staande stenen schuur ontstond brand door vermoedelijk een brandende kachel. Zeventig in de schuur verblijvende wedstrijdduiven hebben de brand niet overleefd.