Persbericht

Symantec daagt het MKB uit om met Check-up tool blootstelling aan informatierisico's te toetsen De Symantec Small Business Check-up helpt organisaties bij het vergelijken van de beveiliging, databescherming en storage-profielen met andere organisaties, om zo informatierisico's beter te herkennen en te bepalen hoe zij zichzelf kunnen beschermen

Utrecht, 16 december 2010 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) introduceert een nieuwe tool om kleine bedrijven een beeld te geven van hoe zij er wat betreft efficiëntie en effectiviteit van informatiebescherming voor staan ten opzichte van andere organisaties. De Symantec Small Business Check-up is een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Kleine bedrijven kunnen zichzelf hiermee meten aan de resultaten van 700 kleine bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Met de vergelijking kunnen deelnemers hun relatieve kwetsbaarheden ten opzichte van gegevensrisico's toetsen en informatie over hun eigen omgeving toevoegen aan de benchmark tool. De tool geeft daarna een analyse van eventuele inconsistenties of hiaten die blootstelling van de gegevens kunnen veroorzaken.

De Symantec Small Business Check-up heeft al aangetoond dat kleinere bedrijven een aantal serieuze kwetsbaarheden delen:
- Verrassend genoeg is de meerderheid van de kleine bedrijven net zo vatbaar voor informatierisico's als grote organisaties. Volgens het onderzoek heeft 80% van de kleine bedrijven een 'medium' tot 'hoge' gevoeligheid voor risico's. Deze uitkomst is gebaseerd op enkele risicofactoren, zoals het moeten voldoen aan regelgeving vanuit de industrie, het bezitten van gevoelige informatie, het worden gestoord door overtredingen van de regels of het gebruik maken van mobiele technologie.
- Meer dan één derde van de kleine bedrijven (35%) heeft weinig of helemaal geen mogelijkheid om de manier waarop informatie wordt gecreëerd, bewerkt, verwijderd, bekeken of verplaatst, te monitoren. Dit kan er voor zorgen dat zij worden blootgesteld aan een significant risico of in sommige gevallen ook flinke boetes kunnen oplopen.
- Interessant is dat 40 procent van de kleine bedrijven de effectiviteit van hun backup- en recovery- voorzieningen niet heeft getest om te zien of zij na een uitval gegevens binnen een redelijke tijd weer terug hebben.

"IT-budgetten staan onder druk omdat organisaties van verschillende groottes in het huidige economische klimaat proberen te bezuinigen", zegt Ian Walker, Enterprise Distribution en SMB Sales Manager Benelux bij Symantec. "Wij zijn er van overtuigd dat bijna alle kleine bedrijven aanzienlijke hoeveelheden geld en energie kunnen besparen door met een frisse blik te kijken naar de manier waarop zij de bescherming van informatie aanpakken. De Symantec Small Business Check-up is ontworpen om hen te laten zien hoe gemakkelijk en kosteneffectief het kan zijn om ervoor te zorgen dat hun informatie volledig is beschermd."

"We weten vanuit ons onderzoek onder kleine bedrijven dat er veel variaties zijn in de manier waarop belangrijke bedrijfsinformatie wordt opgeslagen en beschermd. Ondanks het feit dat veel van hen moeten voldoen aan regelgeving vanuit de industrie", vervolgt Walker. "Sommige organisaties weten niet hoeveel zij betalen voor het opslaan en toegang krijgen tot hun gegevens, terwijl anderen in staat zijn om die kosten te minimaliseren. We weten dat de meeste organisaties slechts ongeveer 30% van de gegevensopslag gebruiken en dat zij bijvoorbeeld door het efficiënter beheren van de gegevens geld kunnen besparen. De Symantec Small Business Check-up is ontwikkeld om te laten zien of er ruimte is voor verbetering ten opzichte van concurrenten van dezelfde grootte en binnen vergelijkbare markten."

"Veel kleine bedrijven hebben geen idee hoe effectief of efficiënt zij zijn in hun aanpak van IT-beveiliging en gegevensbescherming ten opzichte van andere vergelijkbare organisaties", zegt Jon Collins, MD bij onderzoeksorganisatie Freeform Dynamics, die het onderzoek in opdracht van Symantec heeft uitgevoerd. "Het kan lastig zijn om te peilen hoe ze er voorstaan, en er kan dus een stemming ontstaan om het te negeren, ook wanneer het niet de interesse van de organisatie heeft. De benchmark-gegevens van de Symantec Small Business Check-up geven potentiële verbetergebieden aan. Dit kan wellicht helpen om gebieden te identificeren waarbinnen deze organisaties de risico's kunnen verlagen en onnodige kosten kunnen voorkomen door best practices te volgen."

De Symantec Small Business Check-up is te vinden via: http://www.emea.symantec.com/smallbiz-checkup/index.cfm?lang=nl_NL&CFID=104769&CFTOKEN=72809797