P e r s b e r i c h t

VOOR ONMIDDELIJKE PUBLICATIE

Investeringsfonds CB Richard Ellis verkoopt twee panden in Nederland

AMSTERDAM ­ 16 december 2010 -- CB Richard Ellis Investors kondigt vandaag aan dat het Strategic Partners Europe Fund III twee kantoorpanden heeft verkocht uit het Delacroix-portfolio in Nederland. CBRE Investors verkocht een kantoorpand van 2.900 m2 aan de Herenweg 80 in Groningen aan Lentis, de huurder van het pand, voor een verkoopprijs van 4,6 miljoen. CBRE Investors verkocht een kantoorpand van 1.400 m2 aan de Fokkerstraat 2 in Leusden aan Keurslagers dat het pand volgend jaar zal betrekken. De verkoopprijs is 2,07 miljoen. CBRE Investors werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle. Het CBRE Strategic Partners Europe Fund III, een gemengd private equity- vastgoedfonds, kocht de twee panden in juli 2007 als onderdeel van een portfolio van 22 kantoren en logistieke panden, met in totaal 143.000 m2, verspreid over heel Nederland. "Ondanks een uitdagende markt, zetten wij de implementatie van onze investeringsstrategie van het Nederlandse portfolio door, met value creation programma's, verhuur en de verkoop van een vijftal panden tot nu toe", zei Nicolas Lutgé, Managing Director van CBRE Investors. "In 2011 blijven wij ons richten op een maximalisering van het resultaat en groei van onze business in Nederland door verschillende investeringsstrategieën in verschillende vastgoedsectoren." ###



Over CB Richard Ellis Investors CB Richard Ellis Investors is een internationale vastgoedinvesterings- en managementfirma met $ 35,7 miljard aan assets under management* (30 september 2010). Het bedrijf sponsort verschillende investeringsprogramma's over het gehele risico/omzet-spectrum voor beleggers wereldwijd. CB Richard Ellis Investors is een onafhankelijk opererende divisie van CB Richard Ellis Group, Inc. (NYSE:CBG), en wendt research, investment sourcing en andere middelen aan voor de beleggers van 's werelds meest toonaangevende, full-service commerciële vastgoedbedrijf. Bij CB Richard Ellis zijn wereldwijd (affiliates niet inbegrepen) zo'n 29.000 mensen werkzaam in meer dan 300 kantoren.

Meer informatie over CB Richard Ellis Investors is te vinden op: www.cbreinvestors.com.


* Met assets under management (AUM) wordt in het algemeen verwezen naar vastgoed en andere assets waarin wij en onze partners participeren, investeren, adviseren en andere diensten verlenen. Onze AUM is in de eerste plaats bedoeld om onze wereldwijde aanwezigheid in de vastgoedmarkt te reflecteren. Onze berekening kan dan ook verschillen van berekeningen van andere vermogensbeheerders.