ITunes en DVDdownload populairste Downloadwinkels


TILBURG, 20101216 -- Bij de derde `Downloadwinkel van het Jaar' verkiezing, georganiseerd door de website Downloadwinkels.nl zijn iTunes en DVDdownload gekozen tot populairste downloadwinkels in respectievelijk de categorieën Muziek en Films. Beide downloadsites werden in de vorige verkiezing ook al gekozen tot beste downloadwinkel in hun categorie.

Ook in de andere categorieën hebben enkele downloadwinkels hun titel geprolongeerd. Het gaat hierbij om Zylom (games) en Softwaredownloaden.nl (software). ZoekRingtones (mobiel) en Luisterrijk (boeken) zijn de nieuwe winnaars in hun categorie.
De verkiezing is een stimulans voor legale downloadwinkels om zich positief te onderscheiden van hun collega's én om consumenten een legaal alternatief te bieden voor het online kopen van onder meer muziek, films, games en boeken.

Steven Bijl van CyberSalesMedia, het bedrijf achter DVDdownload.nl én SoftwareDownloaden.nl reageert verheugd en ziet de uitverkiezingen als een goede stimulans voor 2011: "Het team van DVDDownload en SoftwareDownloaden.nl is wederom erg trots om te horen dat de gebruikers onze sites als beste waarderen. Dit is een mooie stimulans om nog harder te gaan werken aan het overtreffen van de verwachtingen van de gebruikers in 2011 met nog meer nieuwe en creatieve functionaliteiten." DVDdownload werd eerder ook door de Consumentenbond als beste getest.

Commercieel directeur van Luisterrijk, Huub van de Pol, is eveneens erg blij met de titel: "Als een van de Nederlandse pioniers met legale downloads in luisterboeken ben ik erg blij met deze prijs. Het toont aan dat de consument vindt dat we een niet alleen goede downloadwinkel hebben, maar ook goed product leveren waar behoefte aan is. In de 4 jaar dat Luisterrijk bestaat zien wij een constante groei in klanten, aanbod en omzet. De verwachtingen voor 2011 zijn dan ook weer erg goed, want legaal downloaden wordt steeds populairder."

De winnende downloadwinkels mogen zich een jaar lang `Downloadwinkel van het Jaar' noemen en krijgen een advertentiepakket op Downloadwinkels.nl. Kijk voor de volledige uitslag op www.downloadwinkelvanhetjaar.nl.