IKV Pax Christi kiest voor het ERP-systeem van Inventive


UTRECHT, 20101216 -- Innovatie is ook bij goede doelen van groot belang omdat subsidiëring vanuit de overheid al lang niet meer vanzelfsprekend is. Hierbij is een gedegen informatiesysteem waarin de bedrijfsvoering wordt ondergebracht en van waaruit de betrokken partijen op transparante wijze gerapporteerd kunnen worden, van essentieel belang.De directies van IKV Pax Christi en het Nederlands softwarehuis Inventive hebben een overeenkomst getekend voor het leveren, implementeren en onderhouden van een omvangrijk ERP-systeem voor het stroomlijnen van de informatieverzorging bij IKV Pax Christi en het ondersteunen van haar complexe bedrijfsprocessen.

IKV Pax Christi werkt in 20 (post)conflictlanden. De ERP implementatie bevat in aanvang de volgende onderdelen: financiële administratie, uren- en projectadministratie, inkoopafhandeling, facturering, partner- en donorprocessen, P&O en in- en externe berichtgeving.

Jan Perdaems, controller IKV Pax Christi, licht de keuze voor Inventive toe: "Wij zijn met name onder de indruk van het flexibele rapportagemodel, waardoor wij zelf in staat zijn rapportages samen te stellen gericht op de verschillende donoren waaraan IKV Pax Christi rapporteert".

Een ander belangrijk voordeel van Inventive6 is dat budgetbewaking gemakkelijker wordt. De facturen worden gedigitaliseerd en verspreid onder de medewerkers, die deze facturen fiatteren. Hierdoor bestaat direct inzicht in de omvang en status van de factuurstroom, alsmede van elke factuur afzonderlijk. IKV Pax Christi heeft hiermee een belangrijke stap gezet om de verwachte veranderingen in het beleid te managen.