Substantiële FTE reductie mogelijk voor media inkooporganisaties


Nieuwe tijden met de komst van MediaReceptor

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK, 20101216 -- MediaReceptor maakt een volledig nieuwe manier van werken mogelijk. Het minimaliseren van administratieve taken en de logistieke afhandeling en het professionaliseren van management informatie staan hierbij centraal. Zo wordt volledige focus op die activiteiten mogelijk, die in de ogen van de klant toegevoegde waarde oplevert. In samenwerking met het onafhankelijke advies- en interimbureau Culsans heeft MediaReceptor op basis van marktervaringen van de afgelopen tijd een quickscan en referentiecase opgesteld.

De quickscan maakt het mogelijk om een snelle inschatting te krijgen van de voordelen die gebruik van MediaReceptor voor een organisatie opleveren. Hiermee wordt `preken voor eigen parochie' vermeden.
De referentiecase is opgesteld met behulp van kennis uit verschillende organisaties die ervaring met MediaReceptor hebben. Deze doorrekening voor een gemiddelde media-inkooporganisatie laat zien dat gebruik van MediaReceptor direct invloed heeft op het werk van zo'n 40% van de werkzame FTE's. Dit betreft medewerkers op alle niveaus.

Door automatisering vervalt tot 65% van de activiteiten van de groep FTE's. Dit biedt zowel mogelijkheden voor het aanbrengen van meer of andere focus voor de medewerkers, als voor reductie van kosten.

Omgerekend is een besparing mogelijk van 14% - 24% van het totaal aantal FTE's in de organisatie. Deze effecten zijn onderzocht met betrekking tot de applicatie MediaReceptor Planning & Bookings en de daarin opgenomen functionaliteiten. Niet meegenomen zijn de koppelingen naar andere pakketten.

Geïnteresseerden in dit onderzoek en inzicht in het potentieel voor een media inkooporganisatie, zijn uitgenodigd contact op te nemen met MediaReceptor.

MediaReceptor is de industriestandaard voor mediabedrijven, gebaseerd op Oracle technologie. Culsans begeleidt organisaties binnen de mediabranche met het vinden en realiseren van innovaties.

Onderzoek opvragen of een afspraak maken? Mail naar info@mediareceptor.com
Kijk voor meer informatie op de website www.mediareceptor.com