Engbert Breuker geeft `out of the box'-workshop bij 1We Academy


Tijdreis vanaf de sixties met `management jukebox'

AMERSFOORT, 20101103 -- Mensgericht ondernemen is volgens Engbert Breuker, voormalig CEO (Chief Emotions Officer) van Pentascope, broodnodig in de huidige maatschappij. "Als je hoofd voelt en je hart denkt mee, doen je handen vanzelf de goede dingen." Onder het motto `verbeter de wereld, begin bij jezelf' geeft hij op donderdag 16 december de workshop `5 uur Breuker' bij de 1We Academy.

Van een inspirator, creator en verbinder, zoals Engbert Breuker zichzelf noemt, mag je bijzondere initiatieven verwachten. Met het oog op het einde van het industriële tijdperk, specialiseerde hij zich in mensgericht ondernemen en organiseren. Deze broodnodige `nieuwe' ontwikkeling in de maatschappij vraagt om nieuwe aanpakken. In zijn workshop legt Breuker verbanden tussen de ontwikkeling in het denken en handelen van ondernemers, organisaties, management en leiders.

Hart en hoofd
"Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat spiritualiteit of `schitterend organiseren' kan bijdragen aan een vitaler management en leiderschap", aldus Breuker. "Met meer aandacht en ruimte voor de medewerkers zorg je er voor dat talenten zich ontwikkelen."
Wat heeft deze andere manier van organiseren voor gevolgen voor de mens en de harde resultaten? En hoe vind je verbinding tussen hart en hoofd? Breuker grijpt hiervoor terug naar de jaren zestig. "Dat was de periode van de `love & peace generation'. De iconen van toen, John Lennon en Yoko Ono, gingen in een hotelbed liggen en riepen op tot vrede. Maar in de jaren tachtig werden de mooie idealen opgeofferd aan de nieuwe zakelijkheid."
Breuker streeft er naar om het beste van beide stromingen te integreren om zo een betere wereld te creëren. "Het `love & peace' denken moet dan wel worden gecombineerd met daadkracht; niet gebaseerd op industriële paradigma's, maar op individuele acties van personen."

Holistische benadering
De ontwikkeling in het denken over een betere wereld verloopt volgens Breuker parallel aan de ontwikkelingen in het organiseren. "Er komt steeds meer een holistische benadering van organiseren. Dat betekent dat we organisaties niet meer bekijken vanuit modellen, maar vanuit het `zijn' van de mens."
Op een onorthodoxe, verrassende en humoristische manier zet hij zijn `management jukebox' in, met videobeelden en muziekfragmenten. Hiermee betrekt hij actief zijn publiek, daagt ze uit en laat ze reflecteren en reageren. Met beeld en geluid maakt hij zo een tijdreis vanaf de sixties tot nu en zelfs een stukje in de toekomst.

De 1We Academy is een initiatief van 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl. De workshop vindt plaats in 1We Studio 1 in Amersfoort, hét belevings- en ontmoetingscentrum voor een betere wereld. De kosten bedragen ¤ 150 (excl. BTW) + ¤ 25 voor maaltijd en drankjes. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.eenwereldidee.nl.





Ingezonden persbericht